Skip to content

Trafin kokeiden harjoituskysymyspankki käyttöön 13.6.

LAPL(A)/PPL(A) Kysymyspankki

LAPL(A)/PPL(A) Question bank

Yksityislentäjien (PPL(A)) ja kevyiden ilma-alusten (LAPL(A)) lentolupakirjojen viranomaiskokeiden kysymyspankki sekä yleisilmailijan materiaalipankki tarjoavat uusia työkaluja yleisilmailijoille sekä ilmailijoiksi haluaville.

Trafin uusitulla Yleisilmailijalle-sivustolla on julkaistu PPL(A) ja LAPL(A) lentolupakirjojen viranomaiskokeisiin liittyvä kysymyspankki. Uusi kysymyspankki otetaan käyttöön ilmailun viranomaiskokeissa 13. kesäkuuta 2016. Pankkiin on koottu toistatuhatta kysymystä, joiden kautta ilmailijoiksi haluavat voivat harjoitella pakollisiin viranomaiskokeisiin. Aiemmin viranomaiskokeiden kysymykset olivat salaisia, joten uudistus helpottaa muun muassa lentokoulujen työtä.

Kysymyspankki on osa yleisilmailijan koulutusmateriaalipankkia, jonne on viranomaiskoekysymysten lisäksi koottu yleisilmailuun liittyvää koulutusmateriaalia ja ohjeistuksia, kuten esimerkiksi lentosääoppia harrasteilmailijoille ja UPL-opettajan opas. Materiaalipankki on Creative Commons -periaatteella toimiva alusta, jonka materiaalit ovat vapaasti kaikkien hyödynnettävissä.

Lue lisää Trafin sivuilta!

Aihe: Koulutus.