Skip to content

Lentokoneet ja simulaattorit

Malmin Ilmailukerho tarjoaa käyttöösi kattavan valikoiman lentokoneita – lentäjiemme käytössä on kolme kerhon omistamaa lentokonetta ja muuta kalustoa yhteistyössä muiden Malmilla toimivien kerhojen ja tahojen kanssa.

Kerhon omaan kalustoon kuuluu vuonna 2008 hankittu nelipaikkainen Cessna 172-tyyppinen lentokone – taloudellisella ja hiljaisella dieselmoottorilla varustettu OH-SRH.

Kesällä 2013 jäsenten käyttöön on tullut niinikään nelipaikkainen taloudellisella dieselmoottorilla varustettu Diamond DA40 TDI -lentokone OH-STL, jossa on Garmin G1000 “lasiohjaamo” avioniikka.

Kesällä 2014 hankittiin kerhoon peruskoulutuskoneeksi kaksipaikkainen Diamond DV20 Rotax -lentokone OH-IHQ, joka on oiva askel matkalla kerhon isompien koneiden ohjaimiin.

Cessna 172 OH-CTL palveli kerhon pilotteja lähes kerhon perustamisesta lähtien vuoteen 2013 saakka, jolloin se siirtyi Vesilentokerho ry:n omistukseen.

Huikea määrä ihmisiä on saanut “Tango Liman” kautta kosketuksen ilmailuun ja moni siinä samalla ilmailukärpäsen pureman. Huimat yli 15000 lentotuntia lentänyt työjuhta edustaa maailman yleisintä pienkonetyyppiä joka on käytössä joka puolella maailmaa, eikä syyttä. Tämä ei ehkä ole markkinoiden nopein tai kaunein lentokone, mutta konetyypin huikea suosio on osoitus sen soveltuvuudesta moneen, lentämisen riemun jakamisesta ystävien kesken aina Lapin valloitukseen tai Saarenmaan kesästä nauttimiseen.

Kerhon kalustoon on aikoinaan myös kuulunut pitkään peruskoulutuskoneena toiminut Cessna A152 OH-COX, jolla kykeni myös harrastamaan taitolentotoimintaa. COX palveli kerhon pilotteja vuosina 1998-2013.

Lisäksi kerho omisti vuosina 2005-2007 ensimmäisen dieselmoottorilla varustetun lentokoneensa Cessna 172 OH-CAUn.

Simulaattoritoiminnasta uutta puhtia kerhotoimintaan!

Nykyisin tärkeä osa kerhon toimintaa on myös rakentamamme lentosimulaattori josta olemme erityisen ylpeitä. Simulaattori tarjoaa lentäjille erinomaisen työkalun kehittää taitojaan, mutta mikä tärkeintä, se on kerhomme nuorisotyön selkäranka ja myös erinomainen tapa esitellä mielenkiintoista harrastustamme ystäville ja sukulaisille. Simulaattori on Malmin Ilmailukerhon jäsenten vapaassa käytössä, muu kalusto taas kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan.