Skip to content

OH-SIM Cessna 172 Simulaattori

Simulaattori on vaihtanut maisemaa!

Cessna-simulaattorimme “OH-SIM” siirtyi Vääksyn Yhteiskoulun lukion ilmailulinjan ja Päijät-Hämeen Ilmailuyhdistyksen käyttöön “Sim” jatkaa siellä työtään nuorten ja innokkaiden nykyisten ja tulevien ilmailunharrastajien parissa. Malmin Ilmailukerho taas keskittyy uuden simuprojektin toteuttamiseen, tarkoituksemme on rakentaa Diamon DA40-konetta vastaava simulaattori edellisen tilalle. Vanhasta simulaattorista piti luopua jo tilan tarpeenkin takia.

Pikalinkit: Simulaattorin kuvagalleria | Simulaattoritiimin blogi

Uusimmat uutiset

Täysiverinen Cessna 172 lentosimulaattori

Malmin ilmailukerhon lentosimulaattori OH-SIM on oikean lentokoneen runkoon rakennettu täysiverinen simulaattori kaikilla herkuilla. Kollimaatiopeilein toteutettu visuaalijärjestelmä tarjoaa lentäjälle 160 asteen näkymän ja luo aidolta tuntuvan syvyysvaikutelman maisemaan.

Ohjaus- ja hallintalaitteet ovat aivan kuten oikeassakin koneessa – osin siksi että monet niistä ovat oikean koneen osia. Kokonaisuudessaan ohjaamo vastaa täysin uutta 2000-luvun Cessna 172-pienkonetta, sillä ohjauspaneelista löytyy myös Garmin GNS 530 GPS-laite.

Toiminta simulaattorin ympärillä

Simulaattori on kerhon sähköisessä varausjärjestelmässä oikeiden lentokoneiden rinnalla, joten kuka tahansa Malmin Ilmailukerhon jäsen voi varata sen itselleen harjoittelua varten. Olemme toteuttaneet myös erilaisia teemapäiviä, esimerkiksi Tallinnaan tai Tukholmaan lentäminen käytännössä, miten vieraassa ilmatilassa toimitaan jne. Joku “Tallinnan kävijä” esim on pitänyt alustuksen jonka jälkeen halukkaat voivat kokeilla radioliikennettä ja lentämistä ko. reitillä simulaattorin avulla.

Olemme kiinnostuneita kehittämään simulaattorin käyttöä lennonopetuksen havainnollistamisvälineenä ja nuoristotyössä. Harrasteilmailu tarvitsee uusia nuoria harrastajia, jotta laji pysyy elinvoimaisena. Perinteisten lennokkikerhojen tilalle on hyvin usein tullut kaupasta haettu Microsoft Flight Simulator jolla lennetään, usein ihan ominpäin – moni “simulentäjä” onkin ollut kovasti innostunut lähtemään mukaan esim. MIK:in toimintaan – kiinnostus on kova ja halutaan oppia miten “oikeasti” lennetään.

Kiinnostaako simulaattoriharrastus?

Simulaattorilentämisestä kiinnostuneet voivat liittyä Malmin Ilmailukerhon nuoriso- tai kannatusjäseniksi jäsenlomakkeella. Nuorisojäsenet muuttuvat täysjäseniksi sinä vuonna, jonka aikana täyttävät 18 vuotta. Nuoriso- tai kannatusjäsenen muuttuessa täysjäseneksi liittymismaksua ei peritä uudelleen, joten aikaisempi nuoriso- tai kannatusjäsenyys on sadan euron (täysjäsenen liittymismaksun ja muidenliittymismaksujen välinen erotus) arvoinen investointi, jos ajattelet joskus lähteä lupakirjakurssille ja aloittaa “oikean” lentämisen..

Tule rohkeasti kerhohuoneelle, olemme usein paikalla lauantai-iltapäivisin ja keskiviikkoiltaisin. Yhteystiedot Malmin ilmailukerholle löydät tästä, tai voit tarvittaessa ottaa yhteyttä etukäteen sähköpostilla osoitteeseen simulaattori -at- mik.fi