Skip to content

Malmin Ilmailukerho ry

Hienoja hetkiä hyvässä seurassa, jalat tukevasti irti maasta!

Ilmailu ei ole pelkkää lentämistä ja lentokoneen teknisiä suoritusarvoja, se on myös hauskaa yhdessäoloa ja kokemusten jakamista muiden pilottien kanssa maassa ja ilmassa. Jos et saa kotona puhua riittävästi lentämisestä, kerholta löytyy kavereita joiden kanssa pääset jakamaan kokemuksia ja tyydyttämään tiedonnälkääsi. Edessäsi on hienoja hetkiä MIK:in lentosimulaattorin tai oikean lentokoneen ohjaimissa!

Aktiivista toimintaa

Lentämiseen ja ilmailun maailmaan pääset mukaan kerhomme toiminnan kautta. MIK kouluttaa jäsenistään yksityislentäjiä (LAPL tai PPL-lupakirja) ja kerholla on aktiivista nuorisotoimintaa (15-100v) lentosimulaattorimme ympärillä. Lisäksi järjestämme mielenkiintoisia luentoja ja lentoreissuja.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä ja liity jäseneksi! Me autamme sinut alkuun upeassa harrastuksessa.

Yleistietoa Malmin Ilmailukerhosta

Yhdistyksemme on perustettu vuonna 1988 ja se kuuluu Suomen Ilmailuliittoon. Jäsenmäärämme on noin 400.

Kerhomme järjestää jäsenilleen erilaisia tapahtumia aktiivisesti, ja kerholla on runsaasti toimintaa ympäri vuoden. Moottorilennon harrastaminen Malmin Ilmailukerhossa on antoisaa ja mukavaa ja kerhosta löytyy myös paljon muuta tekemistä liittyen läheisesti lentämiseen. Toimintamme tarkoituksena on harrastaa turvallista ja mukavaa lentotoimintaa sekä koota yhteen ilmailusta kiinnostuneita pääkaupunkiseutulaisia. Kehitämme kerhomme toimintaa jatkuvasti, jotta jokaisen jäsenemme ilmailutarpeet täyttyisivät mahdollisimman hyvin.

Malmin Ilmailukerho toimii myös tiiviissä yhteistyössä muiden ilmailukerhojen kanssa ja yhteistyön tuloksena on mm. järjestetty yhteisiä koulutus- ja tiedotustilaisuuksia, samoin kuin pikkujoulujuhliakin.

Malmin Ilmailukerho on myös vahvasti tukemassa Malmin lentoaseman ystävät ry:n työtä Helsinki-Malmin lentoaseman säilyttämisestä nykyisellään, kerho on mm. ollut näkyvästi esillä sekä hankkinut talkoovoimaa kaikille kentällä järjestetyille avoimien ovien päiville ja tapahtumille.

Malmin Ilmailukerho oli myös muiden Malmilla toimivien lentokerhojen kanssa kehittämässä Suomen WWF:n Itämeren suojeluohjelman, Operaatio merenneidon ilmasta suoritettavaa vapaaehtoista valvontaa työnimellä Operaatio lentävä merenneito. Projekti on herättänyt huomiota medioissakin, ja onkin todennäköistä että vapaaehtoiset öljynvalvontalennot pelotevaikutuksellaan nostavat kynnystä laivojen ja veneilijöiden tahallisiin öljypäästöihin.