Skip to content

Moottorilento harrastuksena

Moottorilento on harrastus, joka tarjoaa virikkeitä ja haasteita kokeneillekin harrastajalle ympäri vuoden. Lentäminen tarjoaa samalla mielenkiintoisen mahdollisuuden liikkumiseen ja elämyksiä täynnä olevaan matkailuun tyylikkäästi ja nopeasti. Päivä- tai viikonloppuvierailut Tallinaan, Saarenmaalle tai vaikkapa Riikaan onnistuvat helposti ja nopeasti lentokoneella sillä vesistöt eivät ole matkantekoa hidastamassa.

Lentäminen voi olla yksinkertaisimmillaan vain paikallislentoja lähtö- ja laskupaikan ollessa oma tuttu kotikenttä, tai esimerkiksi matkalento Malmilta johonkin kotimaan kohteeseen tai ulkomaille viroon tai Ruotsiin. Ei ole lainkaan tavatonta, että kerhon jäsenet lentävät itse esimerkiksi muualla Suomessa oleviin työtapaamisiin kerhon koneilla yhdistäen näin työn ja harrastuksen.

Vaikka lentämistä voikin harrastaa ympäri vuoden, kesä on tietenkin aina lentotapahtumien aikaa. Ilmailukerhot suhtautuvat vieraisiin avoimesti ja mm. erilaisia Fly-In -tapahtumia ja lentoralleja järjestetään etenkin kesäisin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Voit tutustua kerholaisten suorittamiin matkalentoihin tältä sivustolta löytyvästä matkalentokertomukset-osiosta.

Malmin ilmailukerho kouluttajana

Kerhomme kouluttaa aktiivisesti jäsenistään yksityislentäjiä. Eurooppalainen PPL(A) -lupakirja on yksityislentäjän lupakirja (PPL eli Private Pilot License), joka antaa oikeuden lentää yksimoottorisia lentokoneita ja toimimaan jopa 5700kg painoisen ilma-aluksen päällikkönä. Kyytiisi mahtuu siis tarvittaessa koko joukko ystäviä, ja lupakirjasi oikeuttaa lentämään myös ulkomaille. Lupakirjana PPL(A) on myös ensimmäinen askel kohti ammattilentäjän lupakirjoja ja -koulutusta. Ja se voidaan myöntää 17 vuotta täyttäneelle lupakirjakurssin hyväksytysti suorittaneelle hakijalle. Koulutuksen voi aloittaa jo ennen 17 vuoden ikää käytännössä noin 16 vuotiaana, teoriat jopa nuorempanakin.

Tyypillisesti koulutus kestää noin 6-10 kuukautta ja sisältää minimissään 100 tuntia teoriaopetusta sekä 45 tuntia lentokoulutusta kerhon lentokoneilla. Malmin Ilmailukerho järjestää tietenkin myös jäseniensä taitoja ylläpitävää ja kehittävää koulutusta, mm. yölento- ja matkalentokoulutusta. Kun olet kiinnostunut oman lentolupakirjan hankkimisesta tai kiinnostunut pistämään vanhentuneet kelpuutukset uudelleen voimaan tervetuloa mukaan Malmin Ilmailukerhoon! Halutessasi voit ottaa yhteyttä sähköpostilla tai soittaa kerhon koulutusvastaavalle, ja saat unelmasi konkreettisesti eteenpäin!