Skip to content

OH-COX viety Joensuuhun maalaukseen

Aamuvarhaisella Maanatai aamuna 14.12 kokoontui siirtolentomiehistö Malmille. Tarkoituksena siirtää OH-COX Joensuuhun Joenservicen tiloihin maalaukseen. Aamu helsingissä oli alkanut lumipyryssä eikä Joensuun metar eikä ennuste ollut ihan “täydellinen”. Matkaan päätetiin kuitenkin lähteä ja 9:30 olivat kaikki kerhon koneet 36 odotuksessa 9:30 valmiina päivän lentoihin. CTL koululennolle lähdössä sekä COX ja SRH tavoitteena Joensuu.

Lento Joesuuhun sujui hyvin tosin näköyhteyttä COX:n ja SRH:n välillä ei saatu alkumatkan jälkeen. Radioyhteyttä koneiden välillä kyllä pidettiin ns. “pulinajaksolla” 123.45.

Matkan aikana SRH:n miehistöllä oli aikaa esitellä ja toinen toisilleen Koneen avioniikkaa sekä suunnistuslaitteiden sekä autopilotin hienouksia. Monta uutta toimintoa saatiin opittua 2h matkalennon aikana.

Pikaisten Joensuussa nautittijen kahvien jälkeen lensimme kolmeen pekkaan takaisin oikein lentopinnoilla ja nautimme Helsingin tutkan ohjauksessa “lentopinta” lentämisestä 6000 ft korkeudessa, siirtopinta yms. liukulaskuja muistellen. 1300 ft meni rikki 2 min ennen degeriä joten liun aloitus osaatiin ajoitettua oikein.

OH-COX:n maali poistuu tälläviikolla ja uusi maali ruiskutetaan vielä ennen joulua. Kone pitäisi noutaa heti uuden vuoden jälkeen. 

Jos sinulla on mahdollista sitoutua pilotiksi koneen hakureissulle niin Ilmoita itsesi Sami Ropposelle (laskutus@mik.fi). Hallitus toivoo että kone noudetaan heti ensimmäisen lentokelpoisen sään sattuessa koneen valmistumisen jälkeen.

Kerho maksaa 1h per legi per kone eli pilotin kustannukseksi  jää lentoaika, joka menee tuon tunnin yli.

Kuvia reissusta löytyy MIK kuva Galleriasta.

Marko E

Aihe: Jäsenuutiset, Kalusto.