Skip to content

Malmin Ilmailukerhon lentopaikkakisa 2020

WhatsApp Image 2020-05-18 at 15.58.23

Järjestämme tänä vuonna Malmin Ilmailukerhon sisäisen lentopaikkakisan, jossa 3 eniten eri kenttiä kiertänyttä lentäjää palkitaan. Kisan ideana on kannustaa tutustumaan uusiin lentopaikkoihin.  Kisaan osallistuakseen tarvitsee vain käydä ilmoittautumassa mukaan kerhomme sivuilla omien tietojen kautta: https://www.mik.fi/jasenalue/omat-tiedot/ 

Ilmoittautuessasi annat suostumuksen kisasuorituksesi julkaisemiseen kerhon nettisivuilla (Nimesi, lähtö- ja laskukenttä, päivämäärä). Lennot otetaan automaattisesti sähköisestä lentopäiväkirjasta. 

Kisan etenemistä voi seurata myöhemmin julkaistavalla sivulla.

Palkinnot sijoituksen mukaan:

  1. 3h lentoaikaa valitsemallaan koneella
  2. 2h lentoaikaa valitsemallaan koneella 
  3. 1h lentoaikaa valitsemallaan koneella

Säännöt:

Lentopaikkakisa on käynnissä 18.5. – 30.9. sisältäen mainitut päivät. Lennot lasketaan mukaan ilmoittautumispäivästäsi alkaen. Lennot otetaan automaattisesti sähköisestä lentopäiväkirjasta.

Läpilaskuja ei lasketa kilpailuun mukaan, ja tarkoituksena on kiireettömästi tutustua eri lentopaikkoihin.

Jokaisesta lentopaikasta saa yhden pisteen. Yli 300 Nm etäisyydellä olevista lentopaikoista saa 2 pistettä. Kaikista yli 200 Nm olevista lentopaikoista saa 1,5 pistettä. Edellä mainitut rajaetäisyydet lasketaan yksinkertaisuuden vuoksi Malmilta. Laskennan yksinkertaistamiseksi maapallon katsotaan olevan pallo. Pisteen saa ainoastaan henkilö, jolle lentokoneen vuokra kohdistuu sähköisen lentopäiväkirjan mukaan. Yleensä tämä on päällikkö, mutta koululennoilla oppilas. Huomioon otetaan lentoonlähtö- että laskeutumispaikka, joten yhdellä lennolla voi saada pisteet kahdesta eri lentopaikasta.

Lentopaikoiksi hyväksytään vain viralliset, jossain voimassaolevassa AIP:ssä luetellut lentopaikat, jotka täyttävät koneen lentokäsikirjan vaatimukset, ja joita ei ole suljettu NOTAMilla.

Mikäli kaksi tai useampi kilpailija saavuttaa saman pistetuloksen, menee Malmilta mitattuna kauimmaisella lentopaikalla käynyt pilotti tulosluettelossa edelle. Mikäli tämä kauimmaisin lentopaikka on kummallakin sama, verrataan toiseksi kauimmaista tai tarvittaessa myös sitä seuraavaa lentopaikkaa. Mikäli nämäkin ovat samat, jaetaan sijoitus näiden kilpailijoiden kesken ja palkintosijan kyseessä ollen tasataan näiden sijojen palkinto ko. kilpailijoiden kesken.

Kilpailuun voi osallistua vain Malmin Ilmailukerhon lentokoneilla.

Palkinnoksi saatu lentoaika on käytettävä vuoden 2020 loppuun mennessä.

Kilpailun tulokset julkaistaan lokakuun aikana kerhon tiedotuskanavissa.

EDIT: 19.5.2020 Tarkennettu millä koneilla kilpailuun voi osallistua.

Aihe: Jäsenuutiset, Tapahtumat.