Skip to content

IHQ:lle löytynyt base Kiikalasta

Miksi juuri Kiikala? On ymmärrettävää, että koneiden useat kotipaikanmuutokset ovat herättäneet kysymyksiä. Monet niistä on tehty pakon edessä hyvin tiukalla aikataululla lähinnä väliaikaisina toimenpiteinä, mutta Kiikala-basea on ehditty valmistelemaan ja se on valittu parhaana ratkaisuna.

Kiikala valittiin IHQ:n kotipaikaksi, koska se pystyy vastaamaan lentotoiminnan edellytyksiin huomattavasti paremmin kuin muut saatavilla olevat vaihtoehdot. Hallitus on haasteellisen vuoden 2021 aikana jakanut lentotoiminnan edellytykset viiteen pääkohtaan, jotka etenevät eniten rajoittavasta vähiten rajoittavaan.


Lentotoiminnan edellytykset:

1. Lentopaikka
Ensimmäinen, ja rajoittavin, edellytys lentotoiminnalle on lentopaikka. Kiikalassa on kaksi kiitotietä (18/36, 10/28), ei PNR-menettelyä ja kattava kameravalvonta. Kenttäalue, kiitotiet mukaan luettuna, on asfaltoitu vuonna 2020.


2. Sijainti
Suurimmalle osalle jäsenistöstämme ajoaika Kiikalaan on huomattavasti lyhyempi kuin Pyhtäälle tai Vesivehmaalle. Espoolaisille Kiikala on vastaavan ajomatkan päässä kuin Hyvinkää. Reitti Turun moottoritieltä lentokentälle on asfaltoitu vuonna 2021.

3. Hallipaikka
Kuitukoneena IHQ on herkkä ulkosäilytykselle etenkin talvella. Kiikalassa koneelle on hallipaikka, jonka vuokraan sisältyy sähköt ylläpito- ja esilämmitystä varten. Hallissa koneella on ovipaikka, eli aikaa ei kulu turhaan muiden koneiden siirtelyyn. Hallin eteen pääsee rullaamaan asfalttia pitkin.

4. Polttoaine
Kiikalasta saa 98-polttoainetta pumpusta. Aikaa ja vaivaa vievää kanisteritankkausta ei siis tarvitse enää tehdä.


5. Toimitilat
Kiikalan kerhotalo on MIK:n jäsenten käytettävissä. Rakennuksessa on olohuone, keittiö, majoitustilaa, juokseva vesi, sähköt, vesi-wc, suihkut sekä sauna.

Nyt, kun puitteet ovat kunnossa, lennetään ahkerasti. Alustavasti myös syystalkoot ovat suunnitteilla, joissa MIK:läiset pääsisivät tutustumaan Kiikalaan.

Tarkemmat ohjeet Kiikala-operointiin löytyy ohjeet-osiosta https://www.mik.fi/jasenalue/uutiset/

Aihe: Uncategorized.