Skip to content

Reply To: Varauskalenterit kännykkään

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Varauskalenterit kännykkään Reply To: Varauskalenterit kännykkään

#10069
Miika Asunta
Participant

Joo, tässä tuo Pietun viittaama viritelmäni:

http://www.mik.fi/ohbas/mrbs-ical.php

Skripti hakee varauskirjasta omat tulevat varaukset, luo niistä ics-tiedoston ja palauttaa linkin tähän tiedostoon jonka voi tilata esimerkiksi iPhonen kalenteriksi. Henkilökohtainen tiedosto on kerhon nettisivuilla ns. tiskin alla, salasanasuojausta ei kalenteritiedostolle ole.

ICS-tiedosto pitää sisällään ainoastaan koneen tunnuksen, varauksen alku- ja päättymisajan sekä Description-kentän. Näiden lisäksi muutama kenttä, joiden avulla kalenterisofta osaa päivittää yksittäiseen kalenterimerkintään myöhemmin tehdyt muutokset. Mitään henkilötietoja tai puhelinnumeroita ei tiedostossa ole, ellei niitä Description-kenttään ole itse syöttänyt.

Varaustiedot eivät tosiaankaan päivity ics-tiedostoon automaattisesti, vaan skripti pitää ajaa erikseen joka kerta, jos haluaa varauskirjaan tehdyt omien varausten muutokset puhelimen kalenteriin. Skriptin URL:in voi tietysti laittaa www-selaimen kirjanmerkiksi tätä helpottamaan.

Automaattisiksi viritetyissä kalenteripuuhasteluissa on tosiaan se ongelma, että ne helposti kuormittavat www-palvelimia arvaamattoman paljon – minulla on näyttöä siitä, että eräs yleisesti käytössä oleva Applen Appstoren maksullinen kalenterisofta (se joka muuten näyttää samalta kuin iPhonen oma kalenteri mutta jossa on viikkonumerot) lataa taustalla kalenterimerkintöjä satoja kertoja päivässä, ja jos tilattava kalenteri olisi skripti eikä staattinen tekstitiedosto, se pistäisi www-palvelimen kyykkyyn. Jos on ulkomailla reissuissa ja 3G-nettiyhteys auki, lasku on taatusti iso. Kannattaa olla selvillä siitä mitä puhelimeen asennetut ohjelmat puuhastelevat.

iPhonen sisäänrakennettu kalenterisofta näyttää hakevan tilattujen kalenterien tiedot vain silloin kun kalenterin ottaa esille, joten pitäisin sitä varsin turvallisena käyttää.

Varauskirjan tilanne elää koko ajan, ja sitä on seurattava itse aktiivisesti. Mitkään kalenterikilkkeet eivät voi korvata varauskirjaa ja sen omatoimista seuraamista. MIK:in web-palvelujen kapasiteetti ei tule riittämään siihen, että varaukset voisi tehdä suoraan esim. Google-kalenterin avulla, saati että pyöritettäisiin omaa kaksisuuntaista kalenteripalvelinsoftaa.

Aihe: .