Skip to content

Reply To: Lentokone OH-COX:in tilalle??

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Lentokone OH-COX:in tilalle?? Reply To: Lentokone OH-COX:in tilalle??

#10128
Antti Laukkanen
Participant

Skycatcher on joo poissa laskuista. Eikäpä se taida olla ominaisuuksiltaankaan järin houkutteleva vaihtoehto. Samoin ne mopot voi unohtaa, koska kiinnostus vanhojen Cessnanraatojen omistamiseen ja huoltamiseen alkaa olla aika lailla finaalissa. Ja se, että kerho ostaisi yli kymppitonnilla CAO:n ilman moottoria ei voi olla muuta kuin pikiläistä epätoivoista fantasiamaailmaa ;D Sen varaan ei ainakaan kannata naapurikerhon taloudellista tulevaisuutta kovin pitkälle suunnitella.

COX:n omistaa tuota pikaa Joen Service Oy, joka teki romuläjästä parhaan tarjouksen (kahdesta), joten sitäkin kautta tuo skenaario jää toteutumatta. Kone ei siis ole eikä tule olemaan vakuutusyhtiön omaisuutta missään vaiheessa.

DA20 on kyllä perusajatukseltaan ihan mielenkiintoinen. Kuitenkin kuormattavuus, käyttö- ja huoltokustannukset sekä ikähaarukka painavat vaakakupissa. Mihin suuntaan, sen kalkyloiminen on hyvinkin pitkälti alkutekijöissään tai jopa aloittamatta. LSA-maailma kuulostaa nyt houkuttavan aika monia, ja onpa siellä muutamia kelpo tarjokkaita olemassakin. Ainakin menemättä yksilötasolle.

Kerhon kassakaan ei ole ihan tyhjä, mutta toki lisärahoituksen hankkiminen on aina ongelmallista – tai ainakin hieman pelottavaa – tilanteessa, jossa entistäkin velkaa on melko runsaasti.

Aihe: .