Skip to content

Reply To: Lentokone OH-COX:in tilalle??

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Lentokone OH-COX:in tilalle?? Reply To: Lentokone OH-COX:in tilalle??

#10145

Onko noissa 80hv vs 100hv da20-koneiden MTOWeissa eroa?

Katana ei olisi välttämättä huono idea senkään kannalta että olisi hyvä siirtymä STL:ään koneiden samankaltaisuuden puolesta. Jos puunaisi kiiltäväksi, laittaisi uudet raidat kylkeen ja sisustan pehmusteet tyylikkään värisellä kankaalla uusiksi?

LSA:sta en ehkä tekisi koulukonetta pyörimään laskukierrosta vaikka niilläkin opetellaan varmasti lentämään ihan menestyksekkäästi. Mutta DA20 rotaxilla menee poltsikkakuluiltaan aika samoihin, en usko että tuntikustannuksessa ihan hirveästi olisi eroa, varsinkaan kun lsa-koneiden ostohinnat ovat kuitenkin kovempia noihin da20/rotax-yksilöihin verrattuna. Toki huoltojen hinnassa saattaa olla jotain eroa jos byrokratia on keveämpää.

Mutta kunhan nuo sertifiointikuviot tuosta selkenevät, ei joku menevä LSA välttämättä olisi huono lisä kerhon kalustoon noin muuten tulevaisuudessa, koulukoneen lisäksi. Esim. Lappeenrantalaistenkin valitsema WT-9 Dynamic voisi olla ihan mielenkiintoinen matkakone niille jotka eivät tarvitse kolmea tai neljää penkkiä koneeseen.

Meillä on ollut ajatusta mennä tuohon Dynamiciin ja Lappeenrannan kerhoon tutustumaankin tässä lähitulevaisuudessa, informoin tästä kerhokirjeessä lähemmin kunhan asiaan alkaa löytyä päivämääriä ym konkretiaa.

//Tuomas

Aihe: .