Skip to content

Reply To: Lentokimppoja Eurooppaan ensi kesänä !

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Lentokimppoja Eurooppaan ensi kesänä ! Reply To: Lentokimppoja Eurooppaan ensi kesänä !

#10167
Pietu Pohjalainen
Participant

Lentopaikkakisassa pisteitä ropisee kun pääsee Välimerellä pikkukenttiä bongailemaan :-).

Minusta on kannatettava ajatus edistää pidempilentoista matkailua pienellä yhteissuunnittelulla.

Mutta! Oletteko ihan loppuun saakka miettineet tuon aikataulutuksen? Juhannuksen jälkeinen aika on myös Suomessa sitä parasta lentoaikaa. Moni kerholainen varmaankin haluaisi myös kotimaassa juuri tuona aikana lentää paikallisesti, esitellä uutta hienoa konetta tuttavapiirille jne. Vuorokoneella Italiaan ja siitä paikallislentoa on välttämättä pienen, dedikoituneen jäsenkunnan puuhaa.

Kerhon talouden kannalta tuollaisella Keski-Euroopan matkalla luultavasti pystyy saamaan keskimääräiset lentotunnit, 60-70h per kesäkuukausi hyvinkin kasaan (30*2h/pv = 60h) ja ylittääkin sen. Mutta se tarkoittaa myös sitä, että kone ei ole paikallisesti käytettävissä.

Siellä Keski-Euroopassa ja Välimerellä “On-season” jatkuu selkeästi pidempään kuin meillä täällä finskissä. Olisiko mitenkään pöljää miettiä tuota kimppareissua meikäläisittän off-season ajalle, syys-lokakuulle? Näin saataisiin koneelle meidän on-seasonilla hyvät tunnit ja off-seasonilla innokkaimmat pääsisivät vielä jatkamaan kautta.

Aihe: .