Skip to content

Reply To: Koneiden vuokraus

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Koneiden vuokraus Reply To: Koneiden vuokraus

#10274
Miika Asunta
Participant

Ajatus COX:in ostamisesta takaisin on varmaan käynyt aika monen mielessä.

Vanhojen koneiden huoltokustannukset ovat kuitenkin merkittävästi isommat kuin uusien, ja kun omaa vapaata pääomaa ei hirveästi ole, tuntihinta muodostuisi todennäköisesti aika paljon korkeammaksi nykyiseen vuokrajärjestelyyn verrattuna.

Vaikka perinteiselle Cessna-kalustolle riittää kysyntää, näkisin että kerhon seuraaava konehankinta on STL:n tai IHQ:n sisarkone. (Lähden tässä siitä oletuksesta että SRH tulee takaisin käyttöön.)

Tavoitteen pitäisi olla joka tapauksessa se, että meillä on omassa varauskirjassa 4-5 konetta, jolloin yhden koneen käyttöä voisi rajata ensisijaisesti matkalentoihin. Mahdollinen yksittäinen pidempi seisokki (moottorinvaihto) ei aiheuttaisi viime elokuusta vallinneen kaltaista tilannetta, jossa kolmesta koneesta yksi on kokonaan pois rivistä, yksi kärsii teknisistä ongelmista ja yksi lentää ennätyslukemia, ja varauskirjat on toivottoman täynnä.

Toisaalta pitkällä tähtäyksellä olisi hyvä päästä takaisin velattomaan tilanteeseen, jolloin tuntihintoja voitaisiin laskea.

Aihe: .