Skip to content

Reply To: VISUAALIKARTTOJEN LATAAMINEN TABIIN

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu VISUAALIKARTTOJEN LATAAMINEN TABIIN Reply To: VISUAALIKARTTOJEN LATAAMINEN TABIIN

#10287

Jos olet ostanut play-kaupasta jotain, niin niillä on luottokorttitietosi ja niillä voi ostaa myös karttoja, mutta ne ostetaan Air Nav Pron kautta.

Käynnistä Air Nav Pro.

Oikeassa ylänurkassa on asennusnappula pari hammasratasta, paina sitä.

Tarjolle tulee valikko, jossa on ostoskärryn kuva ja teksti Map store tai jotain muuta kauppaan viittaavaa. Paina sitä.

Tämän jälkeen tulee luettelo jo asennetuista tuotteista, siis lähinnä kartoista.

Täällä on joko ostoskärry/play-kauppa tai vastaava nappula, paina sitä. Tarjolla tulee maita Afganistanista alkaen aakkosissa., Valitse haluamasi maa, Suomi kulkee nimellä Finland.

Saat luettelon tarjolla olevista kartoista. valitse haluamasi, sinulta kysytään nyt salsanaa ja ostatko kartan, jos annat oikean salasanan ja vastaat myöntävästi, niin jos tilitiedot ovat kunnossa niin sitten alkaa lataus, tosin voidaan vielä kysyä, että ostatko tosiaan, ja vastaa myöntävästi.

Ellei Sinulla ole WiFi yhteyttä, niin mahdollisesti kysytään haluatko todella ladata tämän puhelinliittymän kautat. Kannattaa käyttää WiFiä, jos mahdollista.

Kun kartat on asennettu, niin ne ovat tilassa aktiivinen ja näkyvät kun menet niiden alueelle. Voit myös lentää ilman karttoja, silloin näet vain ilmatilarajaat, jotka ovat Air Nav Pron tietokannassa.

Air Nav Pro osaa käsitellä myös lähestymiskarttoja ja kierroskarttoja, niiden lataamiseen on Tom Arppe, alias TomA tehnyt hyvät ohjeet Ilmailu.orgiin. Hän on koonnut myös Suomen kentistä paketin, jonka voi ladata suoraan mikroon ja siitä tablettiin. MInä en saanut niitä toimimaan Android tabletissani, joka kärsi ennenaikaisen kuoleman merellä, nyt tiedämme ettei Andrdoid tabletti pidä merivedestä, Minulla on nyt korvaavana iPad mini 64G muistilla, mutta en ole vielä ehtinyt ladata siihen lähestymiskarttoja, mutta olen nähnyt, että ne toimivat siinä.

Air Nav Pron kehittäjät ovat Apple-ihmisiä ja ohjelmaa kehitetään iPadissa, Android versiot tulevt vähän perässä ja toimivat vähän huonommin.

Air Nav Pro on hyvä ohjelma ja siitä on lentäjälle paljon iloa.

Toivottavasti tästä on apua.

– Lauri Tarkkonen

PS: Olisiko Air nav Pron käyttö MIK:issä kerhoilllan aihe tai teema? KILA:ssa se oli yleisömenestys, mutta MIK:in koneissa on huomattavasti parempi navigointivarustus kuin esimerkiksi KILA:n ultrissa, joten tilanne on tietenkin toinen. Joku saattaa kuitenkin haluta pitää Air Nav Prota varalla, jos vaikka varsinainen gps tilttaa. Joku haluaa tehdä esimerkiksi reitin valmiiksi kotona ja silloin kotona oleva laite on mukava.

Aihe: .