Skip to content

Reply To: Mitä lentäminen Helsinki-Vantaalta maksaisi MIK:lle

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Mitä lentäminen Helsinki-Vantaalta maksaisi MIK:lle Reply To: Mitä lentäminen Helsinki-Vantaalta maksaisi MIK:lle

#10334

Olen samaa mieltä Miikan väitteestä saavutettavuudesta. Jos kysyn, että mihin Suomessa voidaan rakentaa lentokenttä, jossa tämä vaade täytyy vajaan miljoonan ihmisen osalta. Lentokenttä ei tarvitse miljoonaa lentäjää, mutta jos haluamme sen verran lentäjiä kuin tällä hetkellä saamme, on lentokentän sijainnilla ja kulkuyhteyksillä ratkaiseva merkitys. Kentän siirtäminen kauemmaksi väestöstä tai väestöpohjan pienentäminen vaikuttavat molemmat samalla tavalla.

Edottelemme edelleen, meille luvattua kutsua tulla eduskunnan liikennevaliokunnan kuultavaksi. Emme vieä täysin tiedä tilaisuuden ohjelmaa, mutta yleensä se menee niin, että saamme ensin yleispuheenvuoron, johon yritämme kiinnittää kaikki tärkeimmät asiat, tässä tapauksessa Suomen liikenne tai ahtaammin sanottuna ilmaliikennestrategian kannalta. Huomatkaa eduskunnan valiokunta ei ole kiinnostunut kunnallispoliittisista kärhämistä.

Pointti, jota ainakin tällä hetkellä yritän ajaa on: Malmin tuhoaminen hävittää kaikkein tärkeimmän ilmailuammattien sisäänheittopaikan ja se myös vähentää ratkaisevasti huomattavan suuren lentäjäjoukon lentomäärioä, jonka vjuoksi tuntuma vähenee ja taidot rapistuvat ja turvallisuus heikkenee.

Olen aikan varma, että esimerkiksi Miika tai jotkut muut kokeneet kerhon jäsenet voivat antaa jollain hehtaarilla perusteltuja lukuja sekä harrastuksen hintojen noususta, mutta tässä täytyy huomioieda, että rahalla ei saa aikaa, meillä kaikilla on 24 h/vrk ja jos joku pääsee töistä ja joutuu ajamaan vaikkapa Hyvinkäälle lentääkseen joko koulu- tai HAR.lentonsa, niin suuren osan vuotta tätä käyttökelpoista lentoiakaa ei ole kuin tunti tai pari, joskus ei sitäkään.

Olisi mukavaa, jos jotkut muutkin voisivat tehdä omia arvioitaan täsät vaikutuksesta, koska arvaan, että nämä tiedot olisivat tarpeen, jos åääsemme vastaamaan kansanedustajien kysymyksiin. Silloin on hyvä, jos olisi jotain konkreettista, eikä vain yleistä parkumista, että meiltä viedään kenttä.

– Lauri Tarkkonen

Aihe: .