Skip to content

Reply To: Mitä lentäminen Helsinki-Vantaalta maksaisi MIK:lle

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Mitä lentäminen Helsinki-Vantaalta maksaisi MIK:lle Reply To: Mitä lentäminen Helsinki-Vantaalta maksaisi MIK:lle

#10336

Helsinki-Vantaa on todellisuudessa aika epätodennäköinen vaihtoehto. Siitä olisi tietenkin saanut sellaiset numerot kulujen kasvuun, että jokainen olisi ymmärtänyt sen olevan harrasteilmailun kuolinisku. paitsi niille rikkaalle 70:lle. Miikan esille nostama pitempään jatkuva palvelu, kaatuisi varmaankin uusien kenttien kohdalla ympäristölupiin, jotka varmaankin tulevat heti kättelyssä olemaan tiukkoja. Esimerkiksi Räyskälässä lentäminen loppuu jo klo 18 ja varsinkin jos liikenteen määrä kasvaisi niin Hyvinkäällä ja Nummelassa mentäisiin samaan suuntaan. Ainakin kierroslentämisen kannalta.

Nyt voimme arkena lentää läpäreitä klo 19 saakka ja jos toiselle kentälle siirtyminen aikaistaa sitä tunnilla, mutta viivästyttää lentojen alkua tunnilla kentän etäisyyden vuoksi, niin menttäisimme kaksi tuntia, Jos Malmilla työajan jälkeen tapahtuvat lennot olisivat 16-19, niin kolme tuntia putoaisi tunniksi, kun etäisyys söisi vielä osan jäljelle jäävästä, koska ei lähdetä epävarmalla kelillä, jolla kuitenkin joskus päästään lentämään, niin tämäkin söisi äkkiä 10-20 %, jolloin aika pudottaa 66 % ja etäisyys vielä jonkun verran lisää, niin äkkiä lentovolyymi putoaisi puoleen. Voisin vielä spekuloida, että etäisyys pudottaisi harrastajamäärää varsin voimakkaasti.

Jaksaako joku elaboroida tätä perusteellisemmin?

Olen kysellyt tätä muualtakin, mutta täältä toivoisin MIK:n piirissä tehtäviä arvioita.

t. Lauri

Aihe: .