Skip to content

Reply To: Mitä lentäminen Helsinki-Vantaalta maksaisi MIK:lle

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Mitä lentäminen Helsinki-Vantaalta maksaisi MIK:lle Reply To: Mitä lentäminen Helsinki-Vantaalta maksaisi MIK:lle

#10338
Miika Asunta
Participant

Korostaisin mielellään työ- ja matkailulentämistä, ja näitä kilpailukykyisinä yksityisautoilun kustannuksiin ja hiilijalanjälkeen verrattuna, mutta tarvitsen jotain konkreettisia laskelmia tähän. Tässä voidaan toistaiseksi sivuuttaa sääongelmat ja mittarilentokelpuutusasiat – nämä eivät maallikolle sano mitään, mielikuva on tärkeä – pitää luoda illuusio siitä että tämä on kenelle tahansa mahdollista eikä kyse ole eliitin kalliista harrastuksesta.

Laskelmien tieteellisellä tarkkuudella ei ole niin suurta väliä – todistustaakka on jossain täysin muuualla, kun vain jollain tavalla voisi osoittaa että lentäen tehty Saarenmaalle, Riikaan tai Pärnun hiekkarannalle suuntautuva matka on kerhon koneella taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää (ja tietenkin paljon nopeampaa) kuin auto/laiva -yhdistelmällä.

Mielestäni on turha verrata omistusautoon – vertailukohdan pitää olla vuokra-auto! Siinä ollaan nimittäin häkellyttävän lähellä, ainakin jos mietti kesän Jämi flyin -retkeäni.

Aihe: .