Skip to content

Reply To: Mitä lentäminen Helsinki-Vantaalta maksaisi MIK:lle

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Mitä lentäminen Helsinki-Vantaalta maksaisi MIK:lle Reply To: Mitä lentäminen Helsinki-Vantaalta maksaisi MIK:lle

#10342

Täytyy alkajaisiksi kiittää Miikaa erinomaisen harkitusta ja tasapainoisesta Myllykirjeestä. Se tukee hyvin pitkälle , joita olen kehitellyt puheenvuoroani varten, jos koskaan pääsemme liikennevaliokuntaan. Muutamat kustannuslaskelmat eivät ole keskustelussamme kenties esillä, mutta haluan varautua siihen, että jos joku valiokunnan jäsen kysyy, niin voimme eisttää edes johonkin perustuvia lukuja, jotka eivät jälkeenpäin tarkasteltuina tunnu hihasta vedetyiltä.

Tämänpäiväisten uutisointien jälkeen on tilanne entistä ahdistavampi. Onneksi esille nousi myös Östersundomiin suunnitellut 70,000 asukasta. Tietenkään Helsingin kaupunki ei myönnä, että jos tätä lähdetään toteuttamaan, niin Malmia ei tarvitsekaan tuhota, mutta kenties vaalien jälkeen tulevat päättäjät näkevät myös tämän mahdollisuuden.

Tänään on esitetty myös arvio harrastusilmailun mahtumisesta Nummelaan ja Hyvinkäälle. Tämä raportti on ylioptimistinen eikä huomioi sitä, että kasvanut etäisyys tulee vaikuttamaan haitallisesti jäsenmäärän ja lentäjien määrän kehittymiseen. Eivät kaikki nykyiset lentäjät lopeta, joukossamme on sellaisia, jotka tekevät mitä tahansa päästäkseen lentämään, mutta siinä joukossa, josta tulevat lentäjät rekrytoidaan on varmasti suuri osa sellaisia, jotka eivät aloiuta lentämistä tai edes harkitse sen aloittamista, jos puolen tunnin lennolle on autoiltava tunti tai toista per suunta. Osa meistä on saanut kärpäsen käydessään vanhempien tai kavereiten kanssa katsselemassa koneita Malmilla.

Odottelen edelleen liikennevaliokunnan sihteerin kutsua kokoukseen. Siinä saanen samalla tilaisuuden agendan ja tiedon paljonko saamme aikaa. Erilaiset näkökannat ja mielellään konkreettiset arviot Malmilta muuton vaikutuksista ovat edelleen tervetulleita, sillä en varmaankaan ole keksinyt vielä kaikkia tai parhaita.

– Lauri Tarkkonen

Aihe: .