Skip to content

Reply To: Mitä lentäminen Helsinki-Vantaalta maksaisi MIK:lle

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Mitä lentäminen Helsinki-Vantaalta maksaisi MIK:lle Reply To: Mitä lentäminen Helsinki-Vantaalta maksaisi MIK:lle

#10343
Erik Schobesberger
Participant

En usko, että pelkillä faktoilla voimme enää puolustaa Malmin lentoaseman olemassaoloa, etenkin kun koko prosessi ei missään vaiheessa ole perustunut faktoihin vaan korkeintaan niiden tarkoitustushakuiseen tulkintaan. Missään vaiheessa ei ole tullut ilmi, että kentän toimijoiden tarpeet ja yleiset Malmin säilyttämistä puolustavat faktat olisivat painaneet päätöksenteossa vähääkään. Koska itse päätös oli täysin poliittinen, tarvitaan vahvaa poliittista tukea, jotta voidaan pelastaa, mitä pelastettavissa on.

Jotta Malmi voitaisiin säilyttää tarvitaan vahva poliittinen tahtotila asioiden korjaamiseksi (keskusta?) sekä uusi lentokenttäoperaattori (säätiö?), sillä Finaviaa ei kentän kehittäminen ole kiinnostanut (muun muassa) pitkään aikaan. Lisäksi kohta pitäisi alkaa tehdä jo suunnitelmia pahimman varalta, mitä voidaan tehdä jos Malmi lähtee alta, itse en ainakaan halua lopettaa lentämistä vaikka sitä kovasti vielä tästä vaikeutettaisiin. Onko Finavain kanssa käyty mitään alustavia keskusteluja siitä, olisiko osa MIK:n toiminnasta mahdollista siirtää Vantaalle?

Aihe: .