Skip to content

ANR headset suosituksia

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu ANR headset suosituksia

 • This topic is empty.
Viewing 9 reply threads
 • Author
  Posts
  • #9120

   Olen ostamassa headsettia ja ANR sen olla pitaa.

   Lightspeed Zulu PFX loytyy taalta siedettavaan hintaan: http://www.aeroplans-blaus.com/en/lightspeed/924-lightspeed-zulu-pfx.html

   Olisiko jollain kokemusta moisista? Kiinnostaa erityisesti piuhan pituus ja riittaako se? Myos muu kaytettavyys. ANR on varmasti aivan riittava.

   PFX:n boksi on todella iso, joten se pitaa saada johonkin piiloon. SRH:ssa sen saa oletettavasti sivutaskuun napparasti ja IHQussakin se menee varmaan niskan taakse, mutta mihinkohan sen voi sijoittaa STL:ssa?

   Periaatteessa Lightspeed Tango kiinnostaisi oikeinkin kovasti, mutta saatan odottaa seuraavaa versiota mielummin. Vai onko joku kerennyt jo moiset hommata ja voisi demota? =)

  • #10425
   HANNIKAINEN
   Member

   Käytettävyys on ollut hyvä ja bluetooth on toiminut mukavasti aluelennonjohtoon soitellessa, kunhan muistaa näpätä zulun napista prioriteetin niin, että oma puhe, joka tulee STL:n audiosysteemistä takaisinpäin kuulokkeille, ei vaimenna puhelimesta kuuluvaa audiota. Oletusarvoisesti kun koneen suunnasta tuleva ääni vaimentaa bluetooth-audion. IHQ:ssa ekan kerran kokeillessa paukkui transponderin lähete kuulokkeisiin aika voimakkaasti, mutta tätä ei ole sittemmin esiintynyt, jäi epäselväksi kummalla puolella vika oli. Laitoin varmuuden vuoksi pari pientä snap-on-ferriittiä piuhoihin boksin viereen.

   Zulun purkki on mahtunut STL:ssä lentäjän takapuolen viereen penkin reunalle, näin sen nappeihin pääsee käsiksikin. Riippunee tietysti kankun leveydestä. IHQ:ssa samoin, tai taakse keskivaiheille. SRH:ssa sivutaskuun. Kovin kauas piiloon en sitä ujuttaisi, jos vaikka tulee tarvetta säätää.

  • #10426

   Tuolta aeroplan blausilta sai 10% alennusta, joten ostin sielta PFX-luurit. Hinta 1097eur toihin kuljetettuna.

   Kokeilin tanaan IHQ:ssa. Plugeista CPU-boksiin meneva piuha voisi olla hieman pidempikin. Boksi jai hieman roikkumaan piuhasta kun laski matkustajn penkille. Sylissa ok.

   ANR toimii moitteetta. Ja PFX:n ihemagiikka kun lahti kayntiin, hiljeni aanet entisestaan perus ANR verrattuna. Ja hyvin havaittavasti. Todella hiljaiset luurit.

  • #10427
   Vilho Järvinen
   Participant

   Lightspeed Zulu PFX:n lisäksi Bosen A20 luureja kehutaan paljon, onko kukaan testannut molempia tai osaisi muuten perustella kummat on paremmat?

  • #10428
   Miika Asunta
   Participant

   Bosen A20 taitaa olla osastoa the best money can buy, eli kalliit.

   Olen kerran pitänyt noita päässä, tosin kaupassa, käytännön kokemusta ei ole, paitsi David Clarkin X11 ANR-luureista, joiden piuhojen liitokset ovat olleet luvattoman heikkolaatuiset, ja menivät muutamassa vuodessa käyttökelvottomiksi.

   Kaikissa aktiivivaimennetuissa luureissa on ongelmia lasinäytöllisten lentokoneiden kanssa. Jostain DA40:n ja Cirruksen SR20:n pedestaalista tarttuu luureihin ärsyttävää naksuntaa/rahinaa. Tätä ei ole ilmene esim. SRH:ssa ollenkaan, mutta on tullut selvästi esille STL:ssä, KASsissa sekä ESR:ssä.

   Piuhoihin, liittimiin ja varaosien saatavuuten kiinnittäisin erityistä huomiota.

   Samoin siihen, miten hyvä passiivivaimennus luureissa on – eli miten ne toimivat silloin, kun patterit loppuvat. Niin käy vääjäämättä lennolla, enemmin tai myöhemmin.

  • #10429
   Taneli Haapaniemi
   Participant

   Mielenkiintoista…

   Bosen X ja A20 luureja jo useita vuosia käyttäneenä ei kertaakaan ole ollut/kuulunut naksumista SR20:ssa (150+h Boseilla) tai KAS:ssa (IR-kurssi). Liekö yksilökohtainen kysymys?

  • #10430
   Ilkka Korkiakoski
   Participant

   Bosen A20 hankin viime vuonna ja lensin KAM:lla ja STL:llä niillä n 30 tuntia. Ei mitään ongelmia tai rahinoita/naksumisia. Varapatterit kuulokkeille ja vara-akku iPadille kuuluu tietysti olla lentolaukussa niinkuin taskulamput ja muutkin backup tavarat.

  • #10431
   Miika Asunta
   Participant

   Lauantaina kerholla oli puhetta että rahina/naksuminen saattaa liittyä transponderin S-moodiin, tässä on hyvin mahdollista että uudemmissa headseteissä on tapahtunut tuotekehitystä ja ongelma on sitämyöten poistunut.

   http://cirrusengineering.blogspot.fi/2011/05/headset-noise.html

  • #10432
   Antti Laukkanen
   Participant

   Keskustelu ei ole ihan tuore, mutta kommentoinpa silti. Oliskohan nuo A20:n olleet minulla neljä vuotta. Muutaman satatuntisen olen niillä lentänyt enkä voi kuin ylistää. Jos PFX:t maksavat alennettuina 1100 €, niin eivätpä nuo ole sen kalliimmat. Mitään vikaa/ongelmia niiden kanssa ei ole ollut. Ovat kestäneet alkuaikojen suht runsaankin käytön ilman, että niissä on edes juuri käytön jälkiä. Patterit kestävät yllättävänkin pitkään. Kun toiset on laukussa varalla, harvoin ne kesken loppuvat. Näinkin on käynyt, mutta kyllä ne perus-Clarkit pesevät ilman vaimennustakin. Ainakin mukavuudessa. Lennettyäni Clarkeilla Bosejen jälkeen oli kuin olisin joutunut betonimyllyyn. Muista aktiiviluureista ei olekaan kokemusta, paitsi joskus laina-Bose X:sta. Se kokemus inspiroi hankkimaan omat, jotka ovat kyllä kymppejä olennaisesti paremmat.

   Naksetta tai rutinaa en ole myöskään omistani kuullut. Ehkä jotakin koneesta peräisin olevaa häiriötä, mutten poikkeavaa. Olen lentänyt Boset päässä ainakin koneita CTL/COX/STL/IHQ/SRH/BDA/KAS/KAT/CAY/PTC/DZF/D-FROB/659 utan problem.

   Antti

  • #10433

   Mahtaakohan kenelläkään olla tietoa tai kokemusta miten kuulorajoitteinen, joka normaalioloissa käyttää kuulolaitetta hyötyy aktiivivaimmennuksesta. Kuulolaitteen käyttäjän ongelma on siinä, että laite ei vahvista signaalia samalla tavalla selektiivisesti kuin korva, vaan taustahäly vahvistuu samalla tavalla kuin puhe, eikä puhe silloin erotu. Yksinkertainen teoria antaisi ymmärtää, että jos ulkopuolista melua onnistuu paremin vaimentamaan, niin se olisi kuulolaitteen käyttäjälle eduksi.

   Nykyisiin kuulolaitteisiin saa useita erilaisia “ohjelmia”, puhetta, musiikkia ja coctailtilaisuutta varten, mutta nei eivät ole kovin hyviä taustahälyn suodattajia. Kuulokkeet eivät tulisi minulle, olen toistaiseksi selvinnyt medikaalin audio-osuudesta vaan vaimolle, joka mm. TV:tä katsoessaan tai musiikkia kuunnellssaan käyttää tavallisia kuulokkeita, mutta meillä kotona on hieman vähemmän taustahälinää kuin pienessä lentokoneessa.

Viewing 9 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .