Skip to content

HelsinkiVantaan alueen läpi kokemuksia

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu HelsinkiVantaan alueen läpi kokemuksia

 • This topic is empty.
Viewing 0 reply threads
 • Author
  Posts
  • #9125

   Tein VFR plaanin EFHF HAKKI KOLIS VIILA EFTP. Eli EFHK alueen läpi kiertämättä DEGERIN kautta.

   Lennonjohto ilmeisesti neuvotteli hesan tornin/tutkan kanssa, sillä sain odotella selvitystä maassa n. 10min ennenkuin päästivät ilmaan. Siinä se “ajansäästö” meni.

   Selvitys oli about näin: Nousun jälkeen lennä kohti DEGERiä 1000 jalkaa korkeudella. Jossain kohtaa kerron kun voit ottaa yhteyden Helsingin tutkaan.

   Hetken aikaa kun oli DEGERin suuntaan lentänyt, tuli käsky vaihtaa hesan tutkan taajuudelle, joka käskikin suunnan kohti KOLISta ja korkeudeksi 3000 jalkaa ja melkein heti perään FL65.

   Loppujen lopuksi ei tarvinnut ilmoitella minkään VFR-ilmoittautumispisteen kohdalla.

   Lento päätty lopulta bensamittariongelmien takia takaisin Malmille aikalailla suoraa reittiä. Suunnaksi käskivät jossain Järvenpään kohdalla ottaa “Right Base R18 Malmi” , jonka vaihtoivat aika nopeasti “Direct to Final R18 Malmi”. Mutta valitettavasti halusivat, että pysyn aika korkealla, 4000 ja 3000 jalkaa, sillä alla meni hiukka isompia koneita laskuun EFHK:lle. Vaikka pääsin suoraan finaaliin, oli vauhtia ja korkeutta liikaa, joten jouduin yhden 360 vetämään finaalissa, ennenkuin sain koneen maahan.

   Tässä vielä lennetty reitti, joka on tallentunut lähes oikein: https://www.flightradar24.com/data/aircraft/oh-stl/#99de022

Viewing 0 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .