Skip to content

Laserhäirintätapaus Malmilla 24.10.

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Laserhäirintätapaus Malmilla 24.10.

 • This topic is empty.
Viewing 1 reply thread
 • Author
  Posts
  • #8926
   Eetu Niemi
   Member

   Olin lentämässä yölentoa Malmin laskukierroksessa OH-CTL:llä. Hieman sen jälkeen kun olin kääntynyt neljättä läpilaskua varten loppuosalle kiitotielle 18 ja laittanut koneen laskuasuun, huomasin erittäin kirkkaan valon vilkkuvan ohjaamossa, vähän niinkuin strobeilla varustettu kone lentäisi todella läheltä. Katsoin vaistomaisesti vasemmalle ja alas, ja suoraan silmiini osui vihreä laser maasta. Käänsin katseeni eteen, jatkoin normaalisti ja lasku onnistui turvallisesti häikäistymisestä huolimatta. Säde tuli hieman lähestymislinjan vasemmalta puolelta, hieman ennen loppuosan puoliväliä. Todennäköisesti lähde oli lähellä Puistolan kirkkoa. Tapahtuma-aika oli lähelle 18:55. Ilmoitin asiasta radiolla ja lennonjohtaja käski tekemään rikosilmoituksen, jonka tein kuten myös lentoturvallisuusilmoituksen. Tapahtuma ei todennäköisesti aiheuttanut näkövaurioita, mutta menen varmuuden vuoksi tutkimuksiin.

   Jos havaitsette vastaavaa, välttäkää ohjaamosta ulos sivulle katsomista mahdollisuuksien mukaan ja tehkää jälkikäteen tarvittavat raportit.

  • #9795
   Niko Lamberg
   Participant

   Kiitos kun kerroit. Ehdottomasti kannattaa tehdä rikosilmoitus ja muut raportit. Vihreät laserit kun voivat olla voimakkaitakin.

   Tehosta riippuen ne voivat ilmeisesti vahingoittaa näköä pysyvästikin, mitä moni ei tunnu tiedostavan.

   Tämä ei ole lentoturvallisuutta vaarantanut tapaus, mutta: eräässä hotellissa Turkissa henkilökunta osoitteli aikansa kuluksi vihreää laseria ympäriinsä. Välillä taivaalle ja välillä päin hotelliasukkaiden kasvoja. Siinä vaiheessa kun laser osui vaimoani silmiin, menin tuota kaveria valistamaan laserin vaaroista ja siinä sivussa muut lomailijat ihmettelivät suomalaisen riehumista henkilökunnalle. No, kaveri lupasi olla enää osoittelematta ihmisiä silmiin ja antoikin laserosoittimen seuraavana päivänä noin viisivuotiaille lapsille leikkikaluksi… Vaihdoimme melko pian sen jälkeen hotellia. Myöhemmin kuulin, että tuo säde oli näkynyt taivaalla monen kilometrin päässä hotellista.

Viewing 1 reply thread
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .