Skip to content

Lisää varjoasiaa

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Lisää varjoasiaa

 • This topic is empty.
Viewing 29 reply threads
 • Author
  Posts
  • #8838
   Antti Laukkanen
   Participant

   Kuten tarkkaavaiset lukijat ja katselijat ovat havainneet, palautuivat MIK:n pelastusvarjot kerholle tässä taannoin. Koska SLK:lla on edelleenkin ajoittaisia tarpeita varjojen lainaamiseen, rohkenen S. Launosen kehottamana laittaa tiedustelun tänne jäsenistön piiriin. Kerholaisena ja muutenkin olen toki sitä mieltä, että varjojen paikka on ensisijaisesti MIK:n käytössä, mutta koska SLK kuitenki hoiti varjojen vuotuisen tarkastuttamisen ja repuilla on ehkä suhteellisen vähän käyttöä, voisi olla ihan kohtuullista saada lainata niitä jatkossakin.

   Niinpä arvelin tiedustella, aikooko joku lentää temppua ja näin ollen tarvita varjoja a) tulevana viikonloppuna (19.-20.6.) b) heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna (3.-4.7.)? Mikäli tarvetta esiintyy, koskeeko se molempia varjoja vaiko kenties vain toista? Mikäli varjot – tai edes toinen – ovat vapaana, voisimme kovasti mielellämme lainata niitä periaatteella nouto lauantaiaamuna, palautus sunnuntai-iltana. Jälkimmäisenä mainituista viikonlopuista voisi varjon vapauduttua jollekin satunnaisesti Eestissä matkailevalle MIK:läiselle avautua mahdollisuus päästä tutustumaan Sojavae Langevarjuklubin hyppylentotoimintaan Caravanin perämiehen paikalta Nurmsissa! Silloin riittäisi yksikin.

   Kiitoksia ystävällisistä kommenteista etukäteen,

   -Antti-

  • #9465
   Sami Ropponen
   Participant

   Tämä on hyvä tyyli minustakin. Lepuutetaan varjoja malmilla ja tarvittaessa SLK ottaa ne käyttöönsä. Se vaan ei ollut hyvä, että ne olivat koko ajan poissa kerholta.

   Ilmoittakoon joku joka on lähdössä lentämään temppua kyseisinä viikonloppuina. Varjot on kuitenkin tarkoitettu käytettäväksi!

   Sami R

   ps. Kannattaa lähteä lentämään temppua viikolla puolenpäivän molemmin puolin. Ei ole ilmatila yleensä ongelma…

  • #9466
   Antti Laukkanen
   Participant

   Joo, olen samaa mieltä. Ilmeisesti käyttäjäkunnalle ei ihan tyyten selvinnyt mitä oli sovittu sekä varjojen retuuttaminen lahden yli viikoittain olisi myöskin ollut aika työlästä. Ratkaisuna SLK:n omat varjot laitettiin littiin, joten toinen on Virossa (tai itse asiassa juuri nyt Turussa – ulkomailla yhtä kaikki), toinen Hangossa. Kummallakaan koneella ei vain voi kuljettaa hyppylennoilla “perämiestä” eikä famittaa pilotteja ilman toista varjoa. Näiden seikkojen helpottamiseksi toivomme hieman laajamittaisempaa yhteistyötä eli juurikin jäsenistön mielipiteen ja tarpeiden kuuntelemista. Uskoisin näin saavutettavan edes jonkinasteisen konsensuksen.

   -Antti-

  • #9467
   Tuukka Metsäaho
   Participant

   Aion lentää temppua tiistaina 22.6, jos keli sallii.

   -Tuukka M

  • #9468
   Simo Aro
   Member

   Onko varjot tarkoitettu käytettäväksi yksinomaan MIK:n omissa koneissa? Tarkoitus olisi käyttää varjoja temppulennossa pääasiassa COX:lla, mutta satunnaisesti myös NTJ:llä (edellyttäen toki ettei varjoja tarvita samanaikaisesti COX:lla) – onnistuuko?

  • #9469
   Sami Ropponen
   Participant

   Hei

   Käyntäntö on ollut, että varjoja MIK:n jäsen voi käyttää myös NTJ:ssä. Tällöin 7e varjonvuokra tulee laittaa lippaaseen ja merkitä summa kassakirjaan (rahastonhoitaja-lokerossa).

   Sami Ropponen

   Rahastonhoitaja

  • #9470
   Antti Laukkanen
   Participant

   Kiitoksia informaatiosta ja kommenteista. Varjonvuokran käytännön hoitaminenkin oli oikein mukava tieto. Tällä hetkellä tilanne on muuttunut siltä osin, että toinen hyppykone hajosi ja odottaa varaosia ensi vkl:n yli (19.-20.6.), joten myös toisen varjon tarve loppui. Jos kukaan ei edelleenkään syvästi vastusta, veisin kuitenkin toisen matkassani.

   -Antti-

  • #9471
   Tuomas Kuosmanen
   Participant

   Lisäsin varauskirjaan uuden lentotyypin “taitolento”.

   Jos aiotte lentää temppua ja tarvitsette COXin kanssa varjoa, merkitkää ystävällisesti varauksenne taitolennoksi. Näin esim hyppylentäjät ja esim. NTJ:llä kieputtavat voivat helposti tsekata varjojen tarpeen varauskirjasta ja homma voi toimia mahdollisimman vähällä kitkalla.

   (joo, myös CTL/SRH/COX-varauksen voi merkitä taitolennoksi, koska tuo softa ei taivu helposti näyttämään sitä vain COXille – mutta tämähän ei tietenkään korvaa tervettä järkeä ja käsikirjan rajoituksia ;-))

   Tuomas, web-säätäjä

  • #9472
   Thomas Hansson
   Participant

   Niin, ja nyt voi myös simulaattoria varata taitolentoa varten. Huhutaan että uskaliammat lentävät taitolentoa simussa jopa ilman varjoa… ;-)

  • #9473
   Tuomas Kuosmanen
   Participant

   ;-)

  • #9474
   Antti Laukkanen
   Participant

   Hö, me lennettiin vauvan kanssa temppua simulla varjoitta eikä meillä muuten ollut vöitäkään kiinni. Jätkä ei edes herännyt :D

   Mutta nappaan sen toisen varjon matkaani tässä aamun mittaan (19.6.) ja tuon huomenna iltaan mennessä takaisin.

   -Antti-

  • #9475
   Simo Aro
   Member

   Sami, vahvistatko vielä että tuo varjovuokra on 7e/kerta riippumatta siitä että onko käytössä yksi tai kaksi varjoa? Vai onko varjovuokra 7e/kerta/varjo?

   COX:lla temppua lennettäessä laitetaanko rahat lippaaseen vai tuleeko varjolisä automaagisesti lentolaskuun jos lennon tyypiksi merkitään koneen lentopäiväkirjaan TAI (taitolento)?

  • #9476
   Sami Ropponen
   Participant

   Varjovuokra lisätään laskulle automaattisesti kun COX:lla on lennetty taitolentoa. Toistaiseksi käytäntö on, että 7e laskutetaan oli käyttänyt yhtä tai kahta varjoa.

   Jos lainaatte varjoja lentäessänne NTJ:llä tai muulla koneella. Tällöin lippaaseen 7e, Kiitos.

   Huom! Vain MIK:n jäsenet saa lainata varjoja!

   Rahastonhoitaja

  • #9477
   Sami Launonen
   Participant

   Varjot on lainattu 7 – 9.7 SLK:lle. Jos viikonlopulle 10-11.7 ei ole temppukeikkaa tulossa, haluaisivat he pitää varjot myös viikonlopun. Laita infoa jos viikonlopulle olet lähdössä temppua lentämään, mieluusti viimeistään perjantaina aamupäivästä.

   Sami L

  • #9478
   Tuomas Kuosmanen
   Participant

   Laittakaa tosiaan nyt tuonne varauskirjaan aiotut taitolentokeikat taitolentona niin voi paremmin arvioida noiden varjojen tarvetta :-)

  • #9479
   Sami Ropponen
   Participant

   Olisko hankalaa saada tuonne varauskirjaan lennon tyypin lisäksi täppä – “kavereita mahtuu kyytiin”?

   Sami R

  • #9480
   Antti Laukkanen
   Participant

   Taas olisi toiselle varjolle SLK-käyttöä Hangossa alkaen tänään keskiviikkona 14.7. alkuillasta päättyen perjantai-iltaan 16.7. COX:lla ei näytä olevan taitolentovarauksia. Jos kukaan ei sano oitis hep, vien mennessäni. Toinen jää siis kerholle joka tapauksessa.

   Viitaten viime viikkoiseen varaukseen, vain toinen varjoista oli menossa mainitun ajan. Toinen vain torstain.

   -Antti-

  • #9481
   Sami Launonen
   Participant

   Toinen varjo on pe – su (30.7 – 1.8) ilta lainattu SLK:lle, toinen on kotona.

   Varjo palautuu su illalla, joten maanantain taitolento varausta varten kumpikin varjo on paikalla.

   Sami L

  • #9482
   Sami Launonen
   Participant

   Hei

   Lainaan itselleni toisen varjon perjantain ja lauantain ajaksi. Varjo tulee takaisin huomenna 7.8 klo 20.00 mennessä.

   Sami L

  • #9483
   Marko Einamo
   Member

   Taitaisi taas olla varjojenpakkaus ajankohtaista … onko Turkuun menijoitä?

   Marko

  • #9484
   Sami Launonen
   Participant

   Moi

   Varjojen lainaus diiliä on jatkettu tänä vuonna edellen. Nyt kuitenkin niin että varjot ovat Malmilla kokoajan, eli eivät ole matkoilla tänä kesänä.

   Eli pakkaus kustannus menee tänäkin vuonna lainaajien piikkiin.

  • #9485
   Marko Einamo
   Member

   Voisikohan junailla niin, että lainaajat hoitavat varjot pakkaukseen . Pakkausajankohta on käsillä näin pakkaskauden hellitettyä.

  • #9486
   Sami Ropponen
   Participant

   Hep

   Onko varjot jo pakkauksessa? Ja kuskataanko me ne Turkuun? Itse olen Turkuun menossa pääsiäisenä…

   Sami

  • #9487
   Sami Launonen
   Participant

   On kuulemma mennyt jo…

   Kiitos

   Sami

  • #9488
   Sami Launonen
   Participant

   Varjot ovat takaisin pakkauksesta ! Eli käytössä taas.

   Sami L

  • #9489
   Simo Aro
   Member

   Onko tietoa toisen varjon sijainnista? Kerhohuoneelta löytyi tänään iltapäivällä vain tyhjä suojapussi. Ikävää jos on varjot varausjärjestelmästä varannut ja sitten täytyy alkaa ennen lentoa etsimään lainavarjoa muualta.

  • #9490
   Simo Aro
   Member

   Ei ole toista pelastusvarjoa näkynyt kerhohuoneella edelleenkään. Eikö kukaan todellakaan tiedä missä varjo on tällä hetkellä? Aika pitkässä lainassa tuntuu varjo olevan…

  • #9491
   Simo Aro
   Member

   Menee näköjään monologiksi, mutta todetaan vielä että tänään lauantaina ei ollut enää sitä yhtäkään varjoa kerhohuoneella. Jäi taitolennot lentämättä tänään ja ilmeisesti jää jatkossakin.

  • #9492
   Marko Einamo
   Member

   Moi selvitämme asiaa

  • #9493
   Pasi Siimes
   Member

   Tervehdys!

   Lainausdiilihään on ollut sellainen, että yritykseni on huolehtinut varjojen pakkaamisesta ja siihen liittyvästä logistiikasta. Varjot on pakattu edelleen Turussa Parasalen tiloissa ja toimesta.

   Lähtökohtaisesti varjoja tulisi siis säilyttää MIK:n tiloissa, mutta toisinaan lentäjät ovat laiskoja niitä siirtelemään (esim vika lento illalla 2100 ja aamun eka 0700). Kiinitän asiaan huomiota ja pahoittelen syvästi toilailua.

   Jos varjoja ei varauksestasi huolimatta näy MIK:n tiloissa, voi aina kilauttaa mulle. Numero löytynee jäsentiedoista, luulisin.

   Pasi Siimes

Viewing 29 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .