Skip to content

Lobbasin Kauppalehden Heikki Haapavaaraa

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Lobbasin Kauppalehden Heikki Haapavaaraa

 • This topic is empty.
Viewing 1 reply thread
 • Author
  Posts
  • #9243
   Jyri Virmalainen
   Participant

   *** Tiedoksi MIK:iläisille kopio lähettämästäni meilistä Haapavaaralle. Onko kommentteja? *****​

   Kiitos tämän aamun kolumnista. Piristi.

   Mutta toiseen aiheeseen. Olet silloin tällöin kirjoitellut yleisilmailun puolesta. Musta nyt pitäisi Kauppiksessa herätä yleisilmailun puolustamiseen laajemminkin. Lentäminen on maailmalla boomissa, megatrendi. Tämän päivän otsikoissa oli valtion budjetti lähinnä koskien ratahankkeita. Jos ed.hallituksen mietteet pitää kutinsa on kenttähankkeisiin tulossa kanssa rahaa, myös tämän hallinnon aikana. Myös erilaiset dronehankkeet ovat kovassa buumissa, ja mun mielestä ei ole ollenkaan mahdotonta että Malmin asuinrakentamishanke perutaan vielä. Tukholmassahan kävi näin. Käskivät kaikki koneet pois Brommasta 2013, mutta ei mennyt kauan kun asuntosuunnitelmat kuopattiin ja päästettiin yleislmailijat takaisin kentälle. Tosin vain ammattilaiset. Tukholman moottorilentokoneharrastajat on edelleen tuuliajolla.

   Ja haastatella sopisi myös Redstone Aero Oy:n toimitusjohtaja Esa Korjulaa (p. 040 0414115), jonka yhtiö tekee Suomen yleisilmailun historiaa Pyhtään kentän perustamisen muodossa. Ja koko hanke tuntuu vielä etenevän salamannopeasti. Kunnanjohtaja vastikään piti ihan puheenkin aiheesta, missä korosti kentän taloudellista merkitystä. Kaavat (tekniikka – ja tiedepuisto) kentän hyödyntämiseen on valmiina. Kyllä 1600 m kiitotiellä tulee olemaan ihan merkittävää kaupallista toimintaa, joka työllistää ja tuottaa vielä monelle positiivista kassavirtaa Kymenlaakson seudulla ja muualla.

   Lopuksi. Sattui Facebookista Malmin lentokentän ystävien juttu silmään: Nyt poliitikot puuhaa korvaavaa helikopterikenttää kaupallisille yleisilmailijoile Malmin kentän läheisyyteen. On kuulemma sopiva kun siellä on niin hyvä kallioinen pohja rakentamiseen. Eli siis savi-suomaasta ja sodanaikaisista lentopommeista koostuva maa on poliitikkojen mielestä hyvä rakennuspohja isolle asuntoalueelle, mutta helikopterikenttä täytyy sieltä siirtää kovalle maalle kilometrin päähän nykyisestä. O Tempora, o Mores!

   Ystävällisin terveisin

   Jyri Virmalainen​, PPL, EFPR- ja EFHF-fani Helsinki​


   puh.050 91 14 687

   jyri.virmalainen@gmail.fi

  • #10674
   Jyri Virmalainen
   Participant

   Korjula kerto, että nyt Helsingin poliitikot on sitten lopullisesti päättäneet, että korvaavaa kenttää pienkoptereille ei tule ollenkaan tähän kaupunkiin. Shit happens. Mikä kenttä/kunta ymmärtää “korjata sadon” jää nähtäväksi.

Viewing 1 reply thread
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .