Skip to content

Malmin tilanteesta / Lentokenttäyhdistyksen jäsentiedote

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Malmin tilanteesta / Lentokenttäyhdistyksen jäsentiedote

 • This topic is empty.
Viewing 0 reply threads
 • Author
  Posts
  • #9276
   Pekka Aakko
   Participant

   Mikäli MIKin jäsenet miettivät Malmilta lentämistä ja tilannetta tällä hetkellä, laitan tässä lentokenttäyhdistyksen jäsentiedotteen tännekin nähtäville.

   Hyvä lentokenttäyhdistyksen jäsen,

   Kuten viime tiedotteessa kerroimme, Helsingin kaupunki oli laittanut vireille maanvuokrasopimuskiistaa koskien turvaamistoimen merkittävään taloudelliseen haittaan vedoten sekä nipun muita vaatimuksia yhdistykselle. Väliaikainen turvaamistoimi meni tammikuussa läpi sen osalta, että yhdistyksen varoja määrättiin takavarikkoon 142.000 euron verran. Kaupunki haki myös erikseen yhdistykselle häätöä alueelta. Yhdistys antoi vastineensa käräjäoikeudelle helmikuun alussa ja vaati turvaamistoimen hylkäämistä.

   Eilen tiistaina 11.02.2020 tulleessa käräjäoikeuden päätöksessä kaupungin vaatimukset turvaamistoimista on kaikilta osin hylätty – mukaan lukien vaatimus välittömästä häädöstä. Vaatimusten hylkääminen tarkoittaa myös sitä, että aikaisemmin takavarikoidut varat palautetaan yhdistykselle.

   Nyt käsitelty turvaamistoimiasia on yksi vaihe oikeusprosessissa, eikä sen pohjalta voi juurikaan ennustaa prosessin etenemistä saati lopputulosta. Silti käräjäoikeuden näinkin selkeä päätös luo valoa muutoin kovin harmaaseen alkuvuoteen. Nyt näyttää siis vahvemmin siltä, että toiminta jatkuu toistaiseksi ja yhdistys voi myös huolehtia velvoitteistaan, esimerkiksi alueen vuokranmaksusta ja kunnossapidosta.

   Helppo ja vähäluminen talvi on helpottanut kustannuksien osalta meitä, mutta toivoisimme, että jäsenet maksaisivat jäsenmaksunsa pikimmiten. Hoidathan sen kuitenkin viimeistään helmikuun loppuun mennessä, mikäli se on vielä maksamatta. Samoiten toivomme kausikorttimaksujen hoitamista ajallaan. Kiitos jäsenistön, niitä on mennyt jo mukava määrä – eli Malmilla on koneita edelleen!

   Jäsenistöltä on tullut muutamia kysymyksiä prosessin aikana, joihin vastaamme yhteisesti:

   Saako Malmilta lentää?

   Kyllä. Lentäminen Malmilta on sallittua ja kaikin puolin luvallista. Kentällä on edelleen voimassa oleva lentopaikan pitolupa sekä ympäristölupa. Traficom katsoo, että maanvuokrasopimuksen ollessa riitaisa (ja toistaiseksi voimassaoleva), jatkuu sopimus kuten ennenkin ja pitolupaa ei peruta.

   Mitkä ovat yhdistyksen jäsenen riskit?

   Yhdistyksen jäsenillä ei myöskään ole taloudellisia riskejä oikeusprosessin vuoksi: yhdistyksen jäsen ei joudu vastuuseen, mikäli esimerkiksi maanvuokrauksesta johtuva riita päätyisi korvauksiin, joita yhdistys ei voi hoitaa. Yhdistys on itsenäinen oikeushenkilö, joka vastaa omista tekemisistään, eivätkä jäsenet eivät ole vastuussa yhdistyksen velvoitteista.

   Kuinka kauan lentotoimintaa voidaan jatkaa?

   Tätä on valitettavasti erittäin hankala arvioida. Vastaus riippuu käräjäoikeuden päätöksen lisäksi myös siitä kuinka nopeasti käräjäoikeus asian ottaa käsittelyyn ja kauanko lainvoimaisen päätöksen saamiseen kuluu aikaa. Jäsenkokouksessa eräs juristi arvioi kestoksi puolesta vuodesta jopa kahteen. Ensisijainen tavoitteemme on edelleen päästä kaupungin kanssa yhteisymmärrykseen neuvotteluteitse. Ainakin tässä vaiheessa näyttää kuitenkin siltä, että joudumme jatkamaan oikeusprosessia loppuun saakka, koska kaupunki ei ole osoittanut halua keskustella asiasta.

   Tiedotamme jäsenistölle seuraavan kerran tilanteessa maaliskuussa tai mikäli jotain merkittävämpää tapahtuu, sitä ennen.

Viewing 0 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .