Skip to content

Missä kannattaa uusia 2. luokan medikaali?

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Missä kannattaa uusia 2. luokan medikaali?

 • This topic is empty.
Viewing 4 reply threads
 • Author
  Posts
  • #9254
   Ilkka Linnamäki
   Participant

   Moi,

   Onko mistä viime aikaisia kokemuksia 2. luokan medikaalin uusimisesta? Mitä hintaluokkaa on ollut? Onko ajan saaminen ollut helppoa?

   Terv.

   Ilkka

  • #10688
   Miika Asunta
   Participant

   Vuoden takainen keskustelu: https://www.mik.fi/bbpress/topic/medicalin-uusiminen-hinta

   Kävin kesäkuun alussa Oksasella, Terveystalo Flamingo, taisi olla 180,- tällä kertaa, hinta vaihtelee vaadittavien labrakokeiden mukaan – tässä minimaaliset, ensi vuonna enemmän.

   Netin kautta ei voi varata, ainostaan puhelimitse, mutta osaavat varata tarvittavat labrat sopivasti ennen lääkäriaikaa.

   Traficomilta tuli 120,- lasku viime viikolla.

  • #10689
   Mikko Autio
   Participant

   Aava Vantaanportti näyttää netin laskurilla 171,40eur + mahdolliset lisäkokeet, joita siinä listassa lueteltu.. Sinne sai ainakin duunin puolesta alle viikon päähän ajan.

  • #10690
   HANNIKAINEN
   Participant

   Kävin marraskuussa Finnairin aeromedical centressä. Webissä oleva hintalista ei pidä paikkansa, tekevät class 2 luokan medikaaleja PPL-lentäjille välillä varsin halvalla, kannattaa soittaa ja kysyä. Oli joku opiskelutekninen juttu että ilmailulääkärin piti tehdä 2-luokan tarkastuksia N kappaletta, jotta voisi edetä koulutuksessa, mutta firman puolelta tuli vain 1. luokan asiakkaita. Olivat fyysisesti siellä Aavan tiloissa mutta kuitenkin eri firmaa.

   Labrat kävin teettämässä Huslab:lla, olivat halvemmat siellä. Tekevät hinnaston mukaisesti laskuttaen näitä omiin tarpeisiinkin ja antavat paperit mukaan, jos vaan löydät jonkun tutun lääkärin joka naputtelee lähetteen systeemiin. :)

  • #10691
   Tatu Koiranen
   Participant

   Ei ole opiskelutekninen juttu, vaan viimeaikaisen kokemuksen juttu. Ilmailulääkäri ei saa ylläpidettyä oikeuksiaan tekemällä ainoastaan luokan 1 tarkastuksia.

   Tällä hetkellä halvin tapa on mennä lautalla tallinnaan ja ottaa medikaali sieltä. Silloin medikaalin myöntää paikallinen CAA, jolloin Trafilta ei tule 120 euron laskua.

   Huom! Ensimmäistä tarkastusta ei saa (ei kannata) käydä tekemässä virossa, koska silloin henkilön asiointimaa on viro, ja esimerkiksi lupakirjaa koskeva asiointi on myös virossa. Jos kirjat siirtää Suomeen, siitä peritään kohtalaisen suuruinen maksu…

Viewing 4 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .