Skip to content

Miten saataisiin tämä keskustelupalsta elämään?

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Miten saataisiin tämä keskustelupalsta elämään?

 • This topic is empty.
Viewing 13 reply threads
 • Author
  Posts
  • #9226
   Jyri Virmalainen
   Participant

   Aika heikkoenerginen tämä palsta on. Vähän turhauttaa käydä täällä, kun niin harvoin on mitään mielipiteitä tai muita asioita luettavana. No omasta puolestani tiedotan, että lähtenyt tänään Lahteen ,missä ilmoituksen mukaan piti olla perinteinen valtakunnallinen moottorilentäjien talvipäivät. Mietin pitkään, mutta muutama asia muutti mieleni. Tärkein asia oli, että Esa Korjula, joka oli pantu järjestäjän toimesta panelistiksi ohjelmaan, ei ollut saanut kutsua kyseiseen tapahtumaan, eikä muutenkaan mitään edes ohimennen tiedustelua. Ilmoitti että ei osallistua. Jos valtakunnan tällä hetkellä dynaamisimman lentokentän (Pyhtään) omistajaa kohdellaan kaltoin viestii se jostain epänormaalista järjestelyistä.

   Toinen asia. Kun lukee SIL:n sivuilta kutsua tähän tapahtumaan pistää silmään info, että Lahden suurhotellissa pidettävään konferenssiin ei tarvitse etukäteen ilmottautua. No mitenkäs tommoinen tapahtuma voi olla kunnolla hyödyllinen, kun ei edes tiedetä kuinka monta ja ketä paikalle tulee? Pääosa järjestelytoimkunnasta näytti myös olevan lahtelaisia, joten helppohan heidän sinne Lahden keskustaan on ajaa vähän jutustelemaan jostain yleisesti. Itse päätin olla lähtemättä ajelemaan todennäköisesti hyödyttömään meetinkiin täältä Helsingistä 130 km. Voin keskittyä oleellíseen, esim. käydä MIK kerholla sen sijaan.

   Sääli. Tapahtuma-aika olisi ollut hyvä, sillä kentillä tapahtuu paljon uusia asioita tätä nykyä. Asiaa kyllä riittäisi pohdittavaksi. Pilattiin hyvä mahdollisuus kohottaa moottorilentäjäporukan yhteishenkeä sekä koordinoida edunajoa julkishallintoon päin.

  • #10624
   Marko Koivisto
   Participant

   Ottamatta sisältöön kantaa, ainakin keskustelupalstan tekninen ratkaisu on ajat sitten vanhentunut. Nykyään keskustelufoorumin täytyy olla mobiilissa helposti käytettävä ja mielenkiintoisista aiheista täytyisi tulla notifikaatio. Kukaan ei varmaan jaksa montaa kertaa päivässä käydä täällä pollaamassa olisiko jotain uutta tullut.

   Jospa keskustelupalsta siirrettäisiin jonnekin mobiiliystävälliselle pilvialustalle (esim Tapatalk Groups, Threeandmore, Tribe.so, mitä niitä nyt on…) tai edes privaatti- facebook-ryhmään?

  • #10625
   Jyri Virmalainen
   Participant

   Joo. Kannatan Markon ideaa.

  • #10626
   Panu Fabritius
   Participant

   Terve,

   Olen samaa mieltä että olisi hyvä saada uusi mobiili viestijärjestelmä!

   Kyselin tätä aiemmin hallitukselta, mutta voisi olla nyt hyvä kerrata puolesta ja vastaan näkökulmat.

   Terveisin,

   Panu

   Ps: missä kunnossa STL?

  • #10627
   Marko Tolvanen
   Participant

   Komppaan edellisiä, eikös suljettu Watsup – ryhmä olisi ok? sovellusta varmaan käyttää aika moni ja siihen saa myös kuvia etc. helposti mukaan.

   t.Marko

  • #10628

   Vien tämän keskustelupalsta asian hallituksen käsiteltäväksi.

   Kannatan keskustelupalstan kehittämistä, tämä nykyinen on “hieman” vanhentunut.

   / Antti Kirjavainen

   Koulutusvastaava

  • #10629

   Näissä eri viestinsovelluksissa on juurikin se, että niitä softia on kymmeniä ja jokaisella oma suosikkinsa. Tosin ehkä Whatsapp voisi toimiakin. Toki se on vähän eri kuin palsta, koska se on reaaliaikaista keskustelua, eikä siellä ole viestiketjuja. Mutta saattaisi toimia osassa asioita ihan hyvin.

  • #10630

   Eikö Slack olisi täydellinen? Voi luoda ketjuja eri asioille ja toimii niin mobiilissa, desktopissa kuin selaimessakin.

  • #10631

   Slack on hyvä, mutta siinä on sama ongelma kaikilla harrastusporukoilla: ilmainen tila riittää tovin kunnes se täyttyy ja vanha historia alkaa kadota.

   Maksullinen slack poistaa tämän ongelman mutta se maksaa reilut 6 euroa kuussa *per nuppi* joka on aika paljon.

   Slackissa on erinomaista että siinä on yhteisölle oma “alue” mihin voi luoda kanavia tarpeen mukaan. Meillä on tuolla FPV-drone-piireissä käytössä slack ja se toki toimii hyvin mutta tuo tilan täyttyminen on ongelma.

  • #10632
   Janne Peltonen
   Participant

   Kannattaisin kyllä ennemmin Slackiä kuin WhatsAppia, jos tämä on välttämätöntä ulkoistaa. Facebook on yksi niistä firmoista, joiden kanssa kaikkein vähiten haluaisin olla tekemisissä. Ensisijainen vaihtoehto on toki omassa hallinnassa oleva keskustelupalsta; ei vaatine suurta vaivannäköä lisätä näihin vaikka maili-ilmoituksia saapuneista viesteistä.

  • #10633
   Janne Peltonen
   Participant

   Plus kyllä tämä nykyinen keskustelupalsta ainakin mun kännykkäni selaimella toimii täysin. Yksinkertainen ja standardinmukainen on kaunista ja luotettavasti toimivaa; kännykkäsovelmat ja kolmansien osapuolien www-käyttöliittymät toimivat sitten miten sattuu, ja vaativat tyypillisesti uusimman version jommastakummasta kahden suurimman valmistajan kännykkä-käyttiksestä. Eli tl;dr: jos nykyiseen softaan sais notifikaatiot, se ois imo paras ratkaisu. (Ja toisaalta, kuka haluaa kuitenkaan kirjoittaa pidempiä viestejä kosketusnäytöllä?)

  • #10634

   Totta, tämä toimii kyllä välttävästi kännykälläkin, vaikka se onkin varsin vanha wordpressin keskustelufoorumi-laajennus.

   Voihan tässä olla siitäkin kyse, että iso osa jäsenistä on ihan tyytyväisiä siihen kun saa harrastaa ilmailua ja voi vuokrata kerholta lentokoneen käyttöönsä. Ehkä kaikki eivät vain ole niin kiinnostuneita kerhotoiminnan sosiaalisesta puolesta?

   Toki toimiva ja aktiivinen keskustelukanava ja siellä oleva “pöhinä” varmasti auttaa aiheesta kiinnostuneita löytämään toisensa. Siitä pöhinästä kuitenkin löytyy aina uusia vastuuhenkilöitä ja hyviä ideoita asioiden kehittämiseksi.

  • #10635
   Timo Ahtiainen
   Participant

   Forumin tekniikka ei tosiaan ole viimeisintä huutoa mutta mielestäni enemmän arvoa on keskustelujen sisällöllä. Jos kiinnostavaa sisältöä ei löydy niin hyväkään alusta ei takaa keskusteluja. Yksi mielenkiintoisimmista aiheista toisella lentokerholla oli “ajankohtaista” palsta jossa kerrottiin mitä Malmilla tapahtuu. Aikataulusyistä en ehdi joka viikko Malmille mutta silti kiinnostaisi tietää missä mennään esim. koneiden huoltojen ja Malmin tilanteen osalta. Voihan olla että näitä asioita on sivuttu keskiviikkoisin kerhohuonella mutta kun en tosiaan aikataulusyistä pääse paikalle…

  • #10636
   Janne Peltonen
   Participant

   Ajankohtaista-palsta ois tosiaan hyvä ajatus. Sinänsä mulla ei ole valittamista kerhon tiedotuksen suhteen: mailitse saa tietoa hyvin aina kun on jotain uutta. Mutta jos status quo jatkuu pitkään, mitään tiedotustakaan ei tule, ja sit alkaa miettiä, onkohan missannut jotain. Mulla on sama aikatauluongelma noiden keskiviikkojen kanssa.

Viewing 13 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .