Skip to content

NYT vauhtia LEX Malmin tukemiseen!

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu NYT vauhtia LEX Malmin tukemiseen!

 • This topic is empty.
Viewing 6 reply threads
 • Author
  Posts
  • #9142

   Hei,

   MIK väittää etusivullaan: Suomen aktiivisin ilmailukerho.

   En ole laskenut, mutta minulle on kerrottu, että jäseniä on luokkaa 400. Malmin kentän puolustajat ovat nyt kovan paikan edessä, viimeisiä mahdollisuuksia saada poliittinen päätös lentoaseman toiminnan jatkumisesta tehdään eduskunnassa, jos saamme kokoon 50,000 kannattajaa LEX Malmille.

   Tätä kirjoitettaessa kannattajia on 32,676 ja puuttuu vielä 17,324, Olemme keränneet nimiä vajaan kuukauden ja jäljellä on viisi kuukautta, jolloin voidaan pitää aika varmana, että tavoite saavutetaan.

   Haluan kuitenkin tuoda esille eräitä taktisia näkökohtia. Finavia on ilmoittanut poistuvansa Malmilta vuoden vaiheessa, mikä tarkoittaa sitä, että se aloittaa kentällä olevien laiteidne purkamisen 1.1.17. Jos kansalaisaloite on eduskunnassa hyvissä ajoin ennen tuota päivämäärää, niin voimme myös vaatia toimenpidekieltoa purkutyöllä, jolla yritämme estää kaikki lentämisen kannalta tarpeellisen laitteiston hävittämisen.

   MIK yhdessä muiden Malmilla toimivien kanssa on perustanut yhdistyksen, joka neuvottelee kaupungin kanssa mahdollisesta jatkosta vuodenviahteen jälkeen. Näihin neuvotteluihin antaisi mahtavan tuen LEX Malmin kannatusäänien ripeä kerääntyminen. Yli 32,000 kannattajaa alle kuukaudessa kertoo sen, että tämä ei ole yksinomaan lentäjien hanke, vaan koko kansan hanke. Jos haluamme pitää tämän keräystahdin yllä, niin meidän täytyy saada lisää kannattajia. Kaikki jo keräämiseen osallistuneet voivat todistaa, että keräys on ollut siinä mielessä miellyttävää, että kansa on hyvin auliisti allekirjoittanut lomakkeet.

   Nyt tarttukaa toimeen. Viimeksi tulleessa jäsenkirjeessä on oheet lomakkeiden tulostamiseen. Ellete kykene tulostamaan kotona, niin varmasti niitä voidaan tulostaa MIK:n kerhohuoneella ja niitä saa myös valmiina Gate 1:stä. Täytetyt lomakkeet voi tuoda takaisin myös Gate 1:een. Jos jokainen jäsen ottaa tehtäväkseen 20 nimen keräämisen, niin se on melkein puolet puuttuvista nimistä.

   Olen varma, että myös osa tämän seurauksena allekirjoittaneesta vie viestiä eteenpäin.

   Nyt perheenjkäsenet, vanhemmat sukulaiset, työtoverit ja erilaiset harrastuskaverit, saatte varmasti 20 nimeä kasaan. Erityisesti vanhempi sukupolvi arvostaa Malmia, sen rakentaminen oli heille suuri ponnistus, osa heistä ei ehkä ole tullut ajatelleeksi, että heilläkin on vielä mahdollisuus osallistua.

   t. Lauri Tarkkonen

  • #10453
   Pekka Aakko
   Participant

   Tuon huomenna maanantaina gate1:een 10.000 kpl paperisia lomakkeita, joten niitä voi sieltä noutaa isommankin määrän, jos keräysintoa löytyy. Lisäksi lex malmi FB ryhmässä mainostetaan missä kerätään milloinkin nimiä, feissaukseen tarvitaan myös apuja.

   Itse tätä feissausta tehneenä voin yhtyä Laurin kertomaan: vastaanotto on yleensä tosi positiivista. Tarvitaan vain käsipareja keräämään. Kauppakeskuksissa ja yleisötapahtumissa, jonne jalkaudutaan, liikkuu hyvä määrä jengiä kyllä.

   Pekka

  • #10454
   Miika Asunta
   Participant

   Nimien keruun koordinointi on keskittynyt Facebookiin, mutta vain pieni osa jäsenistämme on Facebookissa ja sosiaalisessa mediassa ylipäätään.

   Näiden facebook-sivujen sisältö on mahdollista lukea ilman tunnuksia ja kirjautumatta sisään, myös yksityinen selaus -tilassa:

   https://www.facebook.com/lexmalmi/

   Vahvistetut ajat ja paikat:

   https://www.facebook.com/lexmalmi/events

  • #10455

   Malmin kentän toimijoiden vahvuus, pieni juuri sen toiminnan ylläpitämiseen tarvittava joukko, joka jäsenille on tärkeää, mikä normaalitilanteessa on hyvin lähellä optimima. Sen heikkoutena on, että nyt kun tarvittaisiin koko jäsenistön mahdollisimman tehokas hyödyntäminen kriisitilanteessa, joka nyt on kiistämättä edessä.

   Juuri nyt olisi ehdottoman tärkeää saada LEX Malmille 50,000 kannattajaa, mutta juuri nyt pitäisi saada ennen viikonvaihdetta 35,000, sillä sen jälkeen myös sellaiset tahot, jotka eivät halua ottaa riskiä olla luusereiden mukana, vaan haluavat voittajien vankkureihin.

   Nettikeräyksen tehostaminen ei vaadi koordinaatiota muiden kanssa. Koska jäsenet eivät seuraa Facebookkia, niin jäsenkirje on kuitenkin käytettävissä. Juuri nyt nettikannatus on pudonnut varsin vaatimattomaksi. Eilen tuli netissä vain 250 ja tänään klo 17 mennessä netissä on 126 kannatusta, ja on varsin kyseenalaista päästäänkö edes samaan kuin eilen. Jos pääsisimme yli 300, niin ylittäisimme 33,000 rajan, mikä näyttäisi paljon paremmalta. Millä on vaikutusta sekä medialle että poliitikoille.

   Voisiko hallitus millään muotoa patistaa jäseniä keräämään lähiympäristöstään joko nettiin tai lomakkeille 20 kannattajaa per jäsen. Ei voi olla ylivoimainen tehtävä.

   – Lauri

  • #10456
   Antti Mäkelä
   Participant

   Kerronpa minäkin omakohtaiset kokemukseni nimenkerjuusta. Yritin ensin patistella työkavereita, tuttavia, yms. allekirjoittamaan sähköisen version. Kun sitten kysyin ihmisiltä parin viikon päästä, ovatko he tämän allekirjoittaneet, max 1/4 oli. Ryhdyin keräämään paperiallekirjoituksia samoilta ihmisiltä. Tulos: muutamassa päivässä yli 30 allekirjoitusta, ehkä 4 ihmistä on jättänyt allekirjoittamatta.

   Eli älkää luottako siihen, että ihmiset facebook-jakamisen tai suullisen patistelun perusteella muistavat/viitsivät allekirjoittaa. Paperilomake ja pieni henkilökohtainen keskustelu on paljon tehokkaampi tapa. Pitäkää lomakkeita mukana kaikkialla, missä tapaatte tuttavia, niin jo alkaa nimiä löytyä.

   Ja tällä en halua väheksyä sitä työtä, mikä tehdään julkisilla paikoilla nimiä kerättäessä, mutta haluan tuoda julki, että nimiä kertyy yllättävän helposti yllättävän paljon muun toiminnan ohessa.

   -A. Mäkelä

  • #10457
   Pekka Aakko
   Participant

   Antilla on vinha perä tässä. Olen itse ollut pari kertaa feissaamassa tän asian tiimoilta ja nimien keräys on helppoa. Lisäksi asiaa ei juurikaan tarvitse myydä, todella monesti saa kiitosta siitä, että ihmiset pääsevät allekirjoittamaan aloitteen. Muutama nuorempi jopa haki kaverinsa allekirjoittamaan hetken päästä :) Moni ihminen tiedostaa hyvin LEX MALMIn ja voivottelee, kun ei ollut muistanut netissä allekirjoittaa.

   MIK-jäseniä oli kuulemma Hakaniemessä kivasti mukana, joten uskoisin, että kiinnostuneita löytyy.

   Mulla on tähän ehdotus: voisimme, ehkä yhdessä Malmin muiden kerhojen kanssa, organisoida pari kolme kappaletta keräystapahtumaa – esim Jumbossa/Sellossa keskusaukiolla tai jossain isommassa tapahtumassa. Suurin rajoittava tekijä on ollut käsiparit, allekirjoituksia saadaan kyllä muutamassa tunnissa satoja tai jopa se yli tuhat, jos kerätään koko päivä. Mukaan tarpeeksi sakkia, parissa kolmessa vuorossa kerätään. Silloin voi porukkaa osallistua oman aikataulunsa mukaan. Meiltä löytyy liivit kerääjille ja alustat yms. Se on oikeesti hemmetin nastaa ja palkitsevaa huomata, kuinka ihmiset ovat todella Malmin kannalla.

   Olisin mielelläni koordinoimassa tätä; sovitaan keräyspäivät ajoissa ja katsotaan mukaantulijat. Hallitus voinee sovitut päivät viestiä jäsenille emaililla. Hoidan myös keskustelut Jumboon, jotta sinne olisi mahis saada vaikka pieni pöytä ja LEX Malmi liput yms (telttaa ei kuitenkaan tarvita). Ilman kiinteetä varustusta paikalle voi mennä ilman lupaakin.

   Pekka

   PS Tänään käytiin Malmin Novassa. Sadoissa lapuissa laskettiin taas kolmen tunnin työ.

  • #10458

   Hyvät MK:n jäseneet. MIK vättää olevansa Suomen aktiivisin ilmailukehro. Nyt kannattaa osoittaa sitä aktiivisuutta LEX Malmin kannatusaloiteiden keräämisessä. Tätä kirjoitettaessa on kannattajia 45,329, nimien määrä kasvaa, mutta myös nopeudella on merkitystä. Jos saamme rittävästi nimiä, jotta lakialoite saadaan eduskuntaan ennen seuraavaa valtuuston kokousta on mahdollista, että Malmi eroitetaan yleiskaavasta ja kaupunki katsoo mitä eduskunta tekee.

   Kun aloite saadaan eduskuntaan on sillä hyvät mahdollisuudet mennä läpi. Lain takana ovat puolueina Kepu. Persut, KD ja SFP, mikä antaa jo 101 ääntä ja Kokoomus jakaantuu kahtia, jolloin puoltajia on jo lähemmäs 120. On myös odotettavissa kaikkien kaatajien piirissä repeämiä, Demarien piirissä on kansaneudustajien piirissä katsottu hieman keroon Helsngin piirijärjestöjen touhua.

   Äänten kerääntyminen on osoitatnut, että tämä on kansan, eikä vain lentäjien hanke ja on selvää, että kentän tuhoajien käsitys, että kentän tukena olisi vain muutamien tuhansien lentäjien joukko, nyt on todistettu, että kentän tukena on kansa. Nyt meidän täytyy antaa kansalle mahdollisuus osoittaa tukensa. Edellä on todettu, että ihmiset ovat laiskoja kannattamaan netissä, mutta kun heidän eteensä työntää lomakkeen, niin he kirjoittavat ilomielin. On todettava, että Malmin kentän tukijoista suuri osa on vanhempaa ikäluokkaa, jonka kokemus netistä ja tunnistautumsesta pankkitunnukslla ei ole niin kamalan hyvä, kuin kuvittelemme. On hyvin yleistä, että allekirjoittajat kiittävät mahdollsuudesta osallstua allekirjottamalla paperilomake.

   Tämä on ollut varsin raskas projekti ja nyt pariks viikoksi tarvitaan lisää kannatusten kerääjiä. Katsokaa Facebookista LEX Malmi ryhmästä missä kerätään ja tulkaa mukaan. On myös mahdollista hakea Gate 1:stä lomakkeita ja kerätä työpaikoilla ja missä hyvänsä ihan omaan tahtiin. Vaikka raja on 50,000 kannattajaa, on syytä kerätä noin 52,000, jotta mahdollisesti tarkastuslaskennassa hylätyt kannatatjat eivät pudota kokonaismäärää alle 50,000. Kannatukset voivat tullla hylätyksi siksi, että joku on esittänyt sen kahteen kertaan, syntymäaika on väärä joko kirjotusvirheen, huonon käsialan tai tahallisuuden vuoksi.

   Nyt on aika tulla mukaan, jokainen jäsen voi saada muutaman kannattajan lisää.

Viewing 6 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .