Skip to content

OH-CTL Kihnulla

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu OH-CTL Kihnulla

 • This topic is empty.
Viewing 5 reply threads
 • Author
  Posts
  • #8956

   Piipahdin tänään 13.5. OH-CTL:llä Kihnun saarella Eestissä, Pärnusta 15 min Riian lahdelle. Kaunis saari. Hyvin hoidetut ruohokiitotiet. Toinen kiitotie ja rullaustie ja asemataso “reinforced” grass. Saari on 7 km pitkä, 3 km leveä, siellä ei ole ravintoloita mutta 4 kauppaa kävelyetäisyydellä. Saarella asuu talvella 400, kesällä 800 ihmistä. Se on 10 kertaa enemmän ihmisiä kuin lähes samankokoisella Ruhnun saarella 60 km Kihnulta lounaaseen, keskellä Riian lahtea, jossa on myös kansainvälinen mutta lyhyt ruohokenttä. Laskeuduimme Kihnulle 4 henkilöä koneessa. 2 palasi Pärnuun laivalla ja 2 lentäen kiitotien lyhyyden vuoksi (600 m).

   Tankkasin Pärnussa AVGASia hintaan 2,55 EUR/litra ja torni myi uuden 1:500000 kartan hintaan 11 eur. Ei paha.

   OH-CTL:n C-moodi ei transponderissa toiminut kuten tiedossa olikin. Se ei haitannut matkaa muuten kuin että Tallinnan kohdalla joutui tekemään pari 360:stä ennen kuin torni antoi luvan ylittää kiitotielinjan etelästä pohjoiseen. Mitään hätälähettimiä ei meiltä kyselty missään vaiheessa.

   Menomatka taittui myötätuulessa Malmilta Pärnuun 59 minuutissa, joten on se lähellä. Laskeutumismaksut (2 x Pärnu, 1 x Kihnu), pysäköinti- ja navigointimaksut yhteensä 70 eur.

   Tämä viesti lähinnä kannustukseksi niille jotka eivät ole vielä uskaltautuneet Suomenlahden eteläpuolelle, ja hintojen päivitykseksi muille lentäville veljille.

  • #9865
   Thomas Hansson
   Participant

   Kiitos kannustuksesta, olenkin ajatellut kesällä kiertää nuo samat kentät mutta kiitotien pituus saarilla vaatii vähän miettimistä. Hyvä ja turvallinen ratkaisu tuo, että pois lähtiessä osa miehistöstä meni laivalla. Oliko reunaesteet minkälaiset tuon 600m radan päässä?

  • #9866
   Marko Einamo
   Member

   Kuvia ?

  • #9867
   Sami Launonen
   Participant

   Hyvä kuuloinen reissu !

   Muutama kuva vuoden takaiselta reissulta löytyy kerhon kuvagalleriasta, ennenkuin Jani kerkeää laittaa uudemmat

   http://mik.1g.fi/kuvat/Tapahtumat+-+Vuosi+2011/Lentoreissu+Viroon/ ja kuvat IMG_0643 – IMG_0665 on samasta paikasta.

   Sami

  • #9868

   Reunaesteitä ei Kihnulla juuri ole koska saaren korkein kohta on 8,5 metriä merenpinnan yläpuolella. Toki saarella on puita mutta ei ne mitään jättiläisiä ole. Toisesta ruohokiitotiestä vain 500 metriä on reinforced, toisesta ei ollenkaan. Mielestäni OH-CTL nousee Kihnulta riittävän turvallisesti kahdella hengellä, ei kolmella (tietysti riippuu tuulestakin). Meillä oli kyllä yli puolet tankit Kihnulta lähtiessä.

   Laivamatka Kihnulta Pärnuun kestää 2½ tuntia ja maksaa 4,50 EUR. Laivalla pääsee Kihnulta myös alle tunnissa Munalaidiin, joka on mantereella 45 km Pärnusta lounaaseen.

   Kuvia en ottanut ollenkaan.

  • #9869
   Antti Laukkanen
   Participant

   Tuntuu rukkaskurssilla hieman oudolta, että CTL:lla olisi mitään ongelmia edes neljällä hengellä 600 m ruohokentällä. Tutustumatta nyt tässä sen paremmin käsikirjanmukaisiin suoritusarvoihin, niitä tuli aikanaan lasketuksi jonkin verran. Näiden laskutoimitusten tuloksena (ja käytännössäkin kokeiltuna) esim. CAY lähti Wredebystä neljällä hengellä komeasti noin puolesta kentästä ilmaan. Siis suunnillensa 350-400 metriä ruohoa. Alpha Yankee on 160-heppainen ja rutkasti Tango Liman nykyolemusta laiskempi.

Viewing 5 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .