Skip to content

OH-SIM epäkunnossa ja tilannetietoa konepäivityksestä

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu OH-SIM epäkunnossa ja tilannetietoa konepäivityksestä

 • This topic is empty.
Viewing 1 reply thread
 • Author
  Posts
  • #8848
   Antti Toivanen
   Participant

   Simutiimi havaitsi keskiviikkoisen säätöillan jälkeen, että FS2004 näyttää menevän totaalisen jumiin toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Jäljet johtavat Garminin GPS-näytön asetuksiin ja näytönohjaimen asetuksiin, jotka ovat jostain kumman syystä vaihtuneet. Korjaus pyritään tekemään lauantain aikana.

   Simulaattorin käyttäjät huom: Älkää tehkö muutoksia simulaattorisoftiin tai simutietokoneen asetuksiin. Ne sinne asetetut säädöt on ihan tarkoituksella laitettu, jotta vältetään yhteensopivuusongelmia ja kaatumisia.

   Uuden simukoneen kuulumiset:

   Kaksi estettä uuden simukoneen käyttöönottoon ovat

   a) FSBUS:n kautta olevat kytkimet tarvitsevat com-portin

   b) GPS:n näyttö tarvitsee TV Out -liitännän

   a-kohta on ratkaistu 14.7. USB->RS232 palikalla, joka testien mukaan toimii loistavasti.

   b-kohtaan on yritetty löytää ratkaisua jo muutaman viikon ajan. Koska uudessa näytönohjaimessa ei ole lainkaan TV-out liitintä, yritimme modata PSOnen näytön VGA-yhteensopivaksi, mutta se osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Piakkoin selviää saammeko ongelman kierrettyä VGA->RCA kuvanmuuntimella, joka olisi itseasiassa kaikista helpoin ratkaisu. Viimeisenä oljenkortena on hankkia PCI-väyläinen näytönohjain TV-out liitännällä.

   Antti

  • #9521
   Antti Toivanen
   Participant

   Simutiimi ahkeroi kerhokeskiviikkona ja asensi vihdoinkin uuden simukoneen kerhon simulaattoriin. Suurin osa ohjelmista ja asetuksista saatiin toimimaan helposti, mutta esimerkiksi uusimpaan versioon päivitetty GNS530 -gps-ohjelma on vielä osin epäkunnossa. Tämän lisäksi kaikki oletuslennot ja simulaattorin asetukset ovat keskeneräiset. Tästä syystä simulaattorissa on vielä huoltovaraus lauantaille asti, jonka jälkeen (toivottavasti!) kaiken pitäisi toimia ainakin testilentoja ajatellen.

   Uuden tietokoneen myötä uutta on myös siirtyminen kahden tietokoneen järjestelmään. SIM-APU -koneeksi nimetty tietokone ajaa simulaattorin apuohjelmia ja sen kautta toimii esimerkiksi suurin osa kytkimistä. Jatkossa apukoneella voidaan ajaa myös erilaisia lennonvalmistelu- ja lennonseurantaohelmia, jolloin hiiren ja näppäimistön tarve OH-SIM:n ohjaamossa vähenee entisestään. Apukone ei aiheuta lisää käynnistystoimenpiteitä simulaattorin käyttäjälle, vaan se toimii automaattisesti simulaattorin kanssa käynnistäen tarvittavat ohjelmat automaattisesti.

Viewing 1 reply thread
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .