Skip to content

Peskää ötökät pois koneista, kiitos!

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Peskää ötökät pois koneista, kiitos!

 • This topic is empty.
Viewing 2 reply threads
 • Author
  Posts
  • #8831
   Juha Kallioinen
   Participant

   Näinä päivinä on ilmassa jostain syystä valtava määrä ötököitä, en ole aiemmin viisivuotisen lentoharrastukseni aikana tälläistä nähnyt. Jo yhden lennon jälkeen kone voi olla sellaisessa kunnossa, että näkyvyys tuulilasin läpi on heikko ja kaikki koneen johtoreunat ovat vihreiden laikkujen peitossa.

   Muistakaa, että me olemme lentokerho, emme pelkkä konevuokraamo, eikä meillä ole mitään automaattista koneidenpesupalvelua tarjolla. Kone olisi kuitenkin jätettävä lennettävässä kunnossa seuraavalle pilotille ja koneen kunto lennon jälkeen on jokaisen pilotin vastuulla.

   Kerhohuoneelta löytyy ämpäreitä ja pesusieniä ja hallista saa ämpäriin helposti vettä. Nuo hyönteisenjämät saa pestyä kymmenessä minuutissa pois koneesta ihan vain runsasta vettä ja pesusientä käyttäen.

   Siipien johtoreunoissa olevat ötökkäkertymät voivat jo vaikuttaa koneen suorituskykyynkin varsinkin KATin kaltaisessa liukkaassa koneessa.

   Tälläisenä aikana tarvitaan hieman sitä kerhohenkeä ja toisten harrastajien huomioimista lisää.

   t. Juha

  • #9451
   Marko Einamo
   Member

   Niinhän se on ei olla mikään lentokone vuokraamo jossa jossa se joku putsaa koneet lentojen välillä! Itse se on kone jätettävä sellaiseen kuntoon kun toivoisi sen seuraavalla kerralla löytävänsä.

   Terv. Marko

  • #9452
   Tuomas Kuosmanen
   Participant

   Muistelen kanssa että nuo ötökänjämät tekevät myös hallaa maalipinnalle, eli senkin takia ne on hyvä pestä pois heti tuoreeltaan (ja lähtevät huomattavasti helpommin irtikin ennen kuin kuivuvat kiinni).

   // tuomas

Viewing 2 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .