Skip to content

Pyhtäälle pääsystä

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Pyhtäälle pääsystä

Viewing 7 reply threads
 • Author
  Posts
  • #10816
   Janne Peltonen
   Participant

   Hei!

   Tosiaan näemmä toiminta on nyt sitten Pyhtäällä. Olkoon niin – jos muualle ei ympäristölupien puitteissa pääse, sitten ei. Tämä on kuitenkin ainakin minulle todellinen ongelma. Matkahuollon ja Onnibussin sivuilta katsottuna Pyhtään liikenneyhteydet ovat entistäkin huonommat: lauantaisin siellä ei pysähdy yhtään bussia Helsingistä / Helsinkiin ja sunnuntainakin vain yksi bussi suuntaansa ja nekin väärin päin Helsingistä tulijan kannalta. Eli käytännössä tällaiselle autottamalle ihmiselle ainoa tapa päästä viikonloppuna lentämään Pyhtäältä on mennä sinne perjantaina ja yöpyä siellä jossain kaksi yötä. Aiemminhan busseja meni jonkin verran, ja Redstonen ihmiset puhuivat, että voisi olla saatavana noutokin bussipysäkiltä. Tämä olisi vielä ollut tehtävissä.

   Voitaisiinkohan kerhon puitteissa järjestää vaikka jotain kimppakyytejä tms? Ei varmaan kukaan vastustaisi jos esim viikonlopun varauslistaa katsoessa voisi muilta varaajilta kysellä kyytejä? Ei tokikaan voi ketään velvoittaa muita kuskaamaan varsinkaan näin pandemia-aikana, mutta en minä tässä oikein muutakaan keksi.

   Kesällä sinne voisi toki purjehtia, kunhan saan veneenpohjan maalattua 😛

  • #10820
   Henri Huttunen
   Participant

   Pitäisikö laittaa pystyyn asiaan sopivaa viestintäkanavaa esim. Telegramiin / vastaavaan viestintäsovellukseen? Itse ainakin mielellään nappaan innokkaita kyytiin Pyhtäälle ajellessa.

  • #10821
   Jussi Sorsa
   Participant

   Laitoin omaan varaukseeni kyytitiedot lähtö/paluupaikkoineen tarjolle josko joku haluaa kyytiin esim samanaikaiselle lennolle jollain toisella koneella josko sellainen olisi joskus tarjolla ja miksipä ei kimppalennotkin olisi mahdollisia.
   WU/Signal/messenger kanavakin toimisi jos joku sellaisen kasailee.

   Kyllähän tämä vähän asennemuutosta ilmailuun vaatii, vaan loppuun asti lennetään 🙂

  • #10822
   Timo Ahtiainen
   Participant

   Minunkin kyydissä pääsee Pyhtäälle ja takaisin jos aikataulut sopii yhteen. Toki korona asettaa juuri nyt omat rajoitteensa… Tuo Jussin ehdotus kyytitietojen kirjoituksesta varaukseen on hyvä. Myös kimppalennot OH-IHQ:lla Pyhtäällä kiinnostaa jos perille mennään kuitenkin samalla autolla – “Jos haluat mennä nopeasti, mene yksin. Jos haluat mennä kauas, mene yhdessä.”

   Muuten, Itä-Suomen kentät ovat Pyhtäältä käsin hieman lähempänä. 2019 Ed Sheeran Malmin keikan yhteydessä IHQ oli Pyhtäällä evakossa ja silloin tuli testattua ko. kenttää lähtö/paluu kenttänä Immolan matkalla. Lappeenranta on myös lyhyen matkan päässä ja kesällä Saimaa näyttää hienolta ilmasta!

  • #10824
   Mikko Nurmi
   Keymaster

   Timolla hyvä pointti uusista ilmailumaastoista.

   Loin Signal-ryhmän, jossa voitaisi aloittaa suuri kyydintarvitsijoiden ja -tarjoajien match-making:

   https://signal.group/#CjQKILzz7W6PKtNYHAo9eQBilUC4T3MuWdMuu5ygt2oIAPg8EhCwr-rwiDLg-CRxDPOi2DgS

  • #10825
   Miika Asunta
   Participant

   Kiinnostavaa on myös miten toimitaan siinä tilanteessa kun matkalennolla tulee teknikaali tai sääongelma, eikä päästäkään palaamaan Pyhtäälle, jossa maakulkupeli on odottamassa.

   Ehkä kahdella autolla ensin johonkin varapaikkaan (Malmille) ja sieltä yhdellä Pyhtäälle.

   • This reply was modified 10 months, 2 weeks ago by Miika Asunta.
   • #10828
    Janne Peltonen
    Participant

    Vara-auto varakentällä olisi varmasti toimiva ratkaisu. Jos tämä ei onnistu, monilta kentiltä pääsee bussilla pois ihan hyvin päivittäin, ja Pyhtäällekin menee bussi viimeistään seuraavana päivänä. Toki auton jättäminen Pyhtäälle yön yli saattaa tehdä elämästä hankalaa. Silloinkin luulisi, että vähintään pääsee bussilla jonnekin, mistä saisi sovittua joltakulta kyydin Pyhtäälle.

  • #10827
   Janne Peltonen
   Participant

   Kiitos kaikille kyytitarjouksista ja Mikolle ryhmän luonnista! Hienoa kerhohenkeä havaittavissa 🙂 Ja joo, kyllähän kaikissa pilvissä on kultareunus: ihan hauskaa päästä näkemään uusia maisemia.

  • #10829
   Timo Ahtiainen
   Participant

   Vielä noista julkisen liikenteen vaihtoehdoista, Pyhtäällä pysähtyy aika harvakseltaan busseja mutta jos katsoo Loviisaan ja Kotkaan menevää liikennettä niin vaihtoehtoja on paljon enemmän. Myös Onnibus menee Kotkaan ja Sutelan liittymästä (Onnibussin pysäkki) tulee Pyhtää Redstonelle Fonectan mukaan 21.5 km. Loviisasta taas 24 km mutta bussimatka olisi vastaavasti 30 min lyhyempi. Onko tuo pitkä matka taksilla ajeluun niin riippuu oman lompakon paksuudesta 🙂 Jos kävi niin ikävästi että kone jäi matkalennolla toiselle kentälle ja pitäisi hakea auto Pyhtäältä niin tässä tapauksessa varmaan itse harkitsisin tuota Loviisan/Kotkan vaihtoehtoa. Loviisan menee esim. ensi lauantaina (20.3) Onnibus 7 kertaa päivässä.

   Hienona kesäpäivänä voisi toimia niinkin että menisi menomatkalla Kotkasta/Loviistasta taksilla kentälle ja paluumatkan ottaa urheilun kannalta esim. rullaluistimilla takaisin samaan liittymään. Samoin jos aikataulusyistä kimppakyydillä pääsee vain toiseen suuntaan voisi olla toimiva ratkaisu mennä bussilla / taksilla toisen legin. Toki julkisilla lähtökohtaisesti menee aina enemmän aikaa kuin autolla mutta tämä on niitä valintakysmymyksiä ja autoilun mukavuudesta saa vuodessa maksaa paljon…

   Joka tapauksessa lentäjien välillä kannattaa nyt tiivistää yhteistyötä ja viestintää – varmasti synergiaa löytyy toiminnassa.

   • #10830
    Janne Peltonen
    Participant

    Mahtava pointti nuo Sutela / Loviisa. Ainakin Matkahuollon busseihin olen yleensä saanut fillarin tavaratilaan ilman lisämaksua, ja sellaisella parinkymmenen kilometrin matka suuntaansa ei olisi mitenkään hullumpi, kauniina kesäpäivänä varsinkaan. Tosin kaipa nuo ehdot vaihtelevat liikennöitsijän mukaan. Onnibussin fillarinkuljetusehdoista sanotaan, että pitäisi soittaa edellisenä päivänä ja menisi lisämaksu 5 €.

Viewing 7 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .