Skip to content

Siipipussien käyttö

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Siipipussien käyttö

 • This topic is empty.
Viewing 0 reply threads
 • Author
  Posts
  • #8811
   Tuomas Kuosmanen
   Participant

   (siirto vanhoilta sivuilta – tuomas)

   Ilkka Linnamäki 12.03.2010 22:23:00

   Vaikka kevät on jo ovella, haluaisin muistuttaa, että laittamalla aina siipipussit koneisiin lennon jälkeen, säästätte seuraavalta pilotilta ison vaivan. Pahimmassa tapauksessa joutuu seuraavalle lennolle lähtevä ottamaan koneen sisälle halliin sulatusta varten jolloin menee hyvää lentoaikaa hukkaan.

   Tänään itse olin lähdössä lentämään kahta koululentoa CTL:lla, mutta Malmille tullessani huomasin, että koneen siivet olivat umpijäässä, jolloin jouduin ottamaan koneen sisälle sultaukseen tunniksi. Tästä johtuen onnistui vain yksi lento.

   Aina kun tulette lennoltanne toivoisin, että laittaisitte siipipussit koneisiin, vaikka edellinen lentäjä ei olisi näin tehnyt! Tietenkin jos oman varauksenne jälkeen on heti perään toinen varaus niin sopikaa seuraavan pilotin kanssa varmuuden vuoksi, että lentääkö hän jolloin teidän ei tarvitse laittaa siipipusseja turhaan.

   Koneiden siipipussit löytyvät COXin ruudussa olevasta laatikosta.

   Hyviä lentokelejä kaikille!

   Ilkka Linnamäki

   re: Siipipussien käyttö

   Malmin Ilmailukerho 13.03.2010 07:58:44

   Joo kun kerran pussit on hankittu niin pusseja kannattaa käyttää! Jos varauskirjassa on vielä lentoja samalle päivälle tulee pussit silti laittaa koneeseen ja kytkeä lämmöt päälle tai varmistua soittamalla seuraavalle pilotille siitä että hän huolehtii pussit koneeseen lensi sitten lentoaan tai ei.

   Jos koneita otetaan halliin sulamaan, tulisi hallissa sisällä oleva kerhomme kone siirtää sulatuksen ajaksi ulos. Jos hallissa on yhtä aikaa kaksi kerhomme konetta menee toisesta koneesta vuorokauden hallimaksu (joitain kymppejä).

   Jos havaitset kerhomme koneen jostain syystä lumilinnana platalla ilman siipipusseja voit huolehtia koneen halliin sulamaan ja auttaa näin koneiden lentokelpoisena pitämistä. Yhteispelillä homma toimii.

   Marko Einamo

Viewing 0 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .