Skip to content

SIMUN ONGELMAT

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu SIMUN ONGELMAT

 • This topic is empty.
Viewing 1 reply thread
 • Author
  Posts
  • #8986

   On taas se aika vuodesta, kun pitää harjoitella mittaritarkastuslentoa varten. Siihen ei ole parempaa laitetta kuin mikin simu. Näyttää siltä, että ainakin visuaalinäkyvyys sivulle on aikaisempaa parempi ja toimínta muutenkin joutuisampaa.

   Parannettavaa silti riittää. Koneen ohjailu maassa on tullut yliherkäksi ja maarullaus alkaa muistuttaa urkuharmoonin polkemista. Jarrut eivät ajoittain toimi, joskus myöskään ei pysäköintijarru. Jotakin outoa on Vantaan 22 Leftin jutuissa. Olin juuri lentänyt ILS-lähestymisen ja ylösvedossa ohjelma ilmoitti pysähtyvänsä. Samantapaisia kokemuksia juuri tuosta samasta paikasta on kertomansa mukaan ainakin Tuomas Kuosmasella.

   Muutaman kerran koneen mittarit ovat jäätyneet. Kerran jopa tapahtui niin, että kaikki mittari jökähtivät, mutta moottori toimi ja visuaalinäyttökin. Oli jännää tulla perstuntumalla laskuun. Siinä auttoi purjelentokokemus. Viimeksi syntyi katkos keskusyksikön ja simun välillä. Kone näytti käynnistyvät normaalisti, mutta simu ei herännyt. Soitin Tuomakselle ja sain ohjeen kokeilla TRC-linkkiä. Se osoitti, että simu NOT CONNECTED. Muutoksilla sain näytön CONNECTED, mutta simu ei siltikään käynnistynyt. Lopuksi simun moottori ei käynnistynyt, vaikka useaan kertaan sammutin laitteen ohjeen mukaisesti ja pidin pitkähkön tauon ennen uutta yritystä.

   Että tämmöisiä ongelmia. Ei silti saa käsittää väärin. Kun nämä puutteet ja bugit aivan varmasti saadaan korjattua, saamme taas nauttia lähes oikeasta lentämistä. Tuntuma on hyvä. Ohjaimet eivät toki vastaa yhtä terävästi kuin oikeassa koneessa, mutta se on toki pieni puute.

  • #9982
   Ilkka Linnamäki
   Participant

   Terve Kalevi,

   Kiitos palautteesta! Simutiimi on juuri muuttanut simulaattorin ohjelmien kokoonpanoa ja käynnistymismenetelmää, jotta kokonaisuus toimisi paremmin. Vikatilanteita saattaa toki ilmetä ja se on tärkeää, että niistä raportoidaan. Yleensä varmin tapa saada simulaattori toimimaan on sen täydellinen uudelleenkäynnistys (ohjeet löytyvät simulaattorin vierestä).

   Mikäli tulee muita ongelmia vielä, niin simulaattori@mik.fi osoitetta seuraa moni simutiimiläinen :-)

   Terveisin,

   Ilkka & MIK Simutiimi

Viewing 1 reply thread
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .