Skip to content

Uusi Lentopaikka ESSN

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Uusi Lentopaikka ESSN

 • This topic is empty.
Viewing 1 reply thread
 • Author
  Posts
  • #8912

   Jouduimme sääolosuhteiden vuoksi laskeutumaan ESSN eli Norrtäjljen kentälle. Tarkoitus oli matkata Västeråsiin ESOW. Ärhäkkkä ja yllättävä ukkosrintama vei näkyvyyden hyvin heikoksi, ja päätimme mennä laskuun Nortäljen piskuiselle, mutta rakkaudella hoidetulle kentälle. Toinen vaihtoehto olisi ollut kääntyä takaisin kohti Maarianhaminaa, mutta yö oli tulossa vastaan, ja päädyimme tähän ratkaisuun.

   Parin harjoituslähestymisen ja ylösvedon jälkeen päätimme yrittää lähestyä vastakkaisesta suunnasta, ja istutus onnistui paremmin. Haasteena oli SRH:n erinomaiset liito-ominaisuudet, mutta saimme SRH:n laskuun turvallisesti. Kenttä tosin oli hiljainen. Ketään, paitsi paria autoa revittävää nuorisoajajaa lähettyvillä ei ollut paikalla. Jätimme SRH:n pysäköidyksi asematasolle toisen koneen vieraan ja etsiydyimme hotelli Rosendårdiin yöksi. Tarkoitus oli jatkaa lentoa Västeråsiin, mutta aamulla sää näytti kovin huonolta.

   Taivaan auettua riittävästi, pääsimme SRH:n kanssa paluumatkalle. Alkuperäisenä tarkoituksena oli käydä tutustumassa Västeråsin ilmailumuseoon, mutta hotellimme vieressä kesäkahvilana aikanaan toiminut DC-3 antoi sentään ilmailijoille silmänruokaa. Voin suosittella hotelli Rosengårdia Nortälljessä kaikille. Palvelu oli mitä parhainta, ja hotellin ystävällinen henkilökunta antoi meidän käyttää hotellin omaa internetyhteyttä säätietojen saantiin

   Lähtiessämme paluumatkalle kohti Malmia juttelimme hetken vielä kentän käyttäjien kanssa, ja sieltä lähtikin liikkeelle kone ennen meitä. Paikalla vierailut perhe lapsineen tutustui myös innokkaasti SRH:n saloihin.

   Nortälljen kenttä asetti 620m pituisella kiitotiellään omat haasteensa lähtöön, mutta baana riitti hyvin SRH:n nousuun taivaalle. Laippoja tosin joutui antamaan, ja tavaamaan käsikirjan lyhyen kentän toimintaa.

   Radioliikenne ruotsin ATS elimeen oli myös vaikeaa, johtuen matalasta lentokorkeudestamme. Kaikki sujui kuitenkin hyvin ja tulimme reissustamme laskuun Malmille miellyttävän ja silmiä hivelevän ahvenanmaan ja Turun sekä nauvon saaristoa ihaillen.

   Reissu oli mieleenpainuva. ja kaikkine mutkineen hyvä kokemus siitä, millaisia yllätyksiä voi hyvinkin suunnitellulla matkalennolla tulla vastaan.

   Kari Vaittinen

  • #9725
   Tuomas Kuosmanen
   Participant

   Kiitos kertomuksesta :)

   Näistä kentistä missä on kivasti nähtävää tai hyvä yöpyä jne on aina kiva tietää. Voisi tietty kerätäkin tietoja johonkin tuonne ohjepuolelle? Onkos muilla vastaavia? Jos muutama vielä löytyy voin kirjoitella aiheesta oman sivunsa :)

   //Tuomas

Viewing 1 reply thread
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .