Skip to content

Uusi simukone asennettu – asennus vielä vähän kesken

Malmin Ilmailukerho ry Forums Keskustelu Uusi simukone asennettu – asennus vielä vähän kesken

 • This topic is empty.
Viewing 2 reply threads
 • Author
  Posts
  • #8850
   Antti Toivanen
   Participant

   OH-SIM on saanut upouutta PC-rautaa vauhdittamaan simulaattorilentelyjä ja samalla simulaattoriversio on päivittynyt uusimpaan FSX-versioon. Vaikka asennustyöt ovat vielä vähän kesken (GPS ei toimi, ohjaimet eivät ole täysin kalibroitu ja muitakin pikkuvikoja saattaa esiintyä), voi simulla jo tehdä testilentoja.

   Joten ei muuta kuin reippaasti simulaattori käyntiin ja testilennolle! Simu toimii päivityksestä huolimatta kuten ennenkin, ainoa poikkeus on sammutusvaiheessa, jolloin pitää sammuttaa itse simukoneen lisäksi simulaattorin apukone.

   Simutiimi jatkaa uuden simun virittelyä taas ensi keskiviikkona, tervetuloa mukaan seuraamaan!

  • #9522
   Tommi Satama
   Participant

   Moi, kävin mielenkiinnosta starttaamassa simun maanantaina kun satuin kerholle, hyvin pelitti, mutta korkeus mittari oli jämähtänyt 7000ft ja sitä ei saanut muutettua. Tämä saattaa olla jotenkin asennukseen liittyvä, mutta ajattelin asiasta kuitenkin infota.

  • #9523
   Antti Toivanen
   Participant

   Hei,

   Kaikki mittarit kalibroitiin uudestaan eilen keskiviikkona. Vika on saattanut johtua TRC Linkin liian aikaisesta käynnistymisestä, jolloin korkeusmittari pyörii pari tuhatta jalkaa liikaa. Täytyy säätää käynnistysskriptiin vähän lisää pelivaraa sille, hyvä kun ilmoitit!

   Simun status update keskiviikon jälkeen:

   – Kaikki mittarit on nyt kalibroitu ja testattu toimiviksi, mukaan lukien laippamittari ja etulämpö!

   – Simulaattori kaatuu useasti, joskus jopa FSX:n käynnistyksen aikana. Vikakorjausta haettiin näytönohjaimen ajurin päivityksellä, mutta siitä ei ollut apua. Ongelman selvittely jatkuu kerhopäivinä ke ja la.

   – GPS:n näyttövika saatiin ensin korjattua, mutta uusien näytönohjaimen ajurien myötä se tuli takaisin. Eli tällä hetkellä GPS:n näyttö on noin 1/4 näytön kokoinen heti käynnistyksen jälkeen. Vian saa korjattua klikkaamalla GPS:n ikkunasta hiiren oikealla korvalla ja valitsemalla “Undock window”, jolloin ikkuna pomppaa maisemaruutuun. Tämän jälkeen klikkaamalla uudestaan “undock window” GPS sijoittuu oikealle paikalleen, oikean kokoisena. Simutiimi korjaa vian heti kun näytönohjaimen ajuriongelmat saadaan kuntoon.

   – Ohjaimien kalibrointia ja hienosäätöä tarvitsee jatkaa vielä…

   Eli nyt vaan kovaa testiajoa simulla ja mahdollisista vioista (pienistäkin) kannattaa laittaa tietoa simutiimille joko tähän viestiketjuun tai sähköpostilla simulaattori@mik.fi

   Antti

Viewing 2 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.

Aihe: .