Skip to content

Kuvien lisäämisestä artikkeleihin..

Hei, tässä vähän ohjeita kerhon uutistenkirjoittelijoille ja muille nettisivun ylläpitäjille… Olisi kiva jos jokaiseen uutiseen mahdollisuuksien mukaan saisi liitettyä “otsikkokuvan”. Eli, kun olette kerhotoiminnassa mukana ja tulee eteen tilanne mistä aiotaan tehdä nettisivuille uutinen (joku merkittävä tapahtuma, jonkun yksinlento, kaluston uudistus, mikälie…) niin ottakaa samalla aiheeseen kuva. Se voi olla ihan kännykkäkameralla napattu otos, tai sitten voitte valita esim. kerhon kuvagalleriasta jotain sopivaa aiheeseen liittyvää. Uutiskuvan kanssa sivut ovat paljon kiinnostavamman näköiset, joten tuota kannattaa viljellä aina kun mahdollista. Samalla huomasin että tuolla sivun julkaisutyökalussa on erittäin kätevä ominaisuus tuon otsikkokuvan liittämiseen, että siitä saa aina samankokoisen: thumbnail-kokoinen kuva on aina “leikattu” ja skaalattu täsmälleen oikeaan kokoon. Hommahan toimii näin…

Ensin tietenkin kannattaa skaalata se kuva hiukan pienemmäksi että serverin levytila ei täyty turhaan – joku 640 pikseliä leveä on oikein hyvä tuohon thumbnailin lähtökohdaksi jotta skaalaus näyttää hyvältä. Eli foto valmiiksi levyllä, kannattaa vähän säätää valoisuus ym sopivaksi että kuva näyttää sivulla hyvältä, hiukan valoa lisää ja kontrastia jos kuva on kovin tumma, muutoin ihan vaan skaalaus riittää..

Tämän jälkeen uutista kirjoittaessanne klikatkaa kursori ihan uutisen alkuun ja sen jälkeen tuosta yltä “Upload/Insert”-riviltä liitä kuva:

…ja siitä valitse “upload”:

…ja varmista että kuvaa liittäessäsi laitat “alignment: right” ja “size: thumbnail”:

Tuo oikealle tasaus on hyvä, koska silloin uutisen “leipäteksti” on helppo lukea kun kuva ei heitä sitä oikeaan reunaan. Ja siinä vaiheessa kun tuo uutinen “putoaa” kakkoseksi tai kolmoseksi tuohon kahden palstan kohtaan etusivulla, se kuva menee kivasti uutisen tekstin yläpuolelle kun se on tehty noin.

// Tuomas

Aihe: MikWeb.