Skip to content

Koulutus

Malmin Ilmailukerhosta lentolupakirja edullisesti

LAPL(A)-lupakirja alkaen 7 500 eur ja PPL(A) alkaen 10 000 eur.

Koulutamme uusia lentäjiä ympäri vuoden – koulutuksen voit aloittaa milloin haluat ja teoriat opiskella etänä. Maksat koulutuksesta sitä mukaan kun lennät, etkä joudu sitoutumaan ennakkomaksuilla koko koulutukseen. Maksat koululennoistasi koneen voimassa olevan jäsenvuokran sekä opettajan palkkion (hinnasto). Näiden lisäksi maksettavaksi tulee Traficomin maksut (Lupakirja, medikaali, teoriakokeet) noin 450 euroa, ilmailulääkärin ja tarkastuslentäjän palkkiot. Mikäli et ollut vielä jäsen, tulee päälle vielä kerhon liittymis- ja jäsenmaksut.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä koulutus@mik.fi tai soita koulutuspäälliköllemme Rami Sadikille +358 44 500 6655.

Tämän sivun hinnat tarkastettu viimeksi 21.5.2020

Malmin ilmailukerho kouluttajana

Kerhomme kouluttaa aktiivisesti jäsenistään lentäjiä. Koulutamme LAPL(A) ja PPL(A) lupakirjoja. Hyödynnämme koulutuksessa myös simulaattoria, joka on vapaasti jäseniemme käytössä ilman lisämaksua. Voit opetella monia asioita valmiiksi simulaattorissa, jotta varsinaisessa lentokoneessa voit keskittyä itse lentämiseen.

LAPL(A)-lupakirja on kevyt, edullinen ja monipuolinen lupakirja aloittaa lentäminen. Se antaa oikeuden lentää alle 2 000 kg ilma-alusta enintään 3 matkustajan kanssa. Käytännössä lupakirja riittää lähes kaikkeen yksityislentämiseen ja sillä voi lentää kerhon kaikkia koneita. Siihen voi myös liittää yölentokelpuutuksen, jota koulutamme myös vuosittain talvikaudella. Koulutus sisältää noin 100 tuntia teoriaa (Pääasiallisesti etäopiskelua) sekä 30 tuntia lentämistä. Lupakirjan saamisen jälkeen harjoittelet vielä itsenäisesti lentämistä 10 tuntia ennen matkustajankuljetusoikeutta. Lupakirja voidaan myös päivittää PPL(A)-lupakirjaksi muutamalla koululennolla.

PPL(A) -lupakirja on yksityislentäjän lupakirja (PPL eli Private Pilot License), joka antaa oikeuden lentää yksimoottorisia lentokoneita ja toimimaan jopa 5700kg painoisen ilma-aluksen päällikkönä. Kyytiisi mahtuu siis tarvittaessa koko joukko ystäviä, ja lupakirjasi oikeuttaa lentämään myös ulkomaille. Lupakirjana PPL(A) on myös ensimmäinen askel kohti ammattilentäjän lupakirjoja ja -koulutusta. Koulutus minimissään 100 tuntia teoriaopetusta (Pääasiallisesti etäopiskelua)  sekä 45 tuntia lentokoulutusta kerhon lentokoneilla.

PPL(A) ja LAPL(A) -lupakirja voidaan myöntää 17 vuotta täyttäneelle lupakirjakurssin hyväksytysti suorittaneelle hakijalle. Koulutuksen voi aloittaa jo ennen 17 vuoden ikää käytännössä noin 16 vuotiaana, teoriat jopa nuorempanakin.

Malmin Ilmailukerho järjestää tietenkin myös jäseniensä taitoja ylläpitävää ja kehittävää koulutusta, mm. yölento- ja matkalentokoulutusta. Kun olet kiinnostunut oman lentolupakirjan hankkimisesta tai kiinnostunut pistämään vanhentuneet kelpuutukset uudelleen voimaan tervetuloa mukaan Malmin Ilmailukerhoon! Halutessasi voit ottaa yhteyttä sähköpostilla tai soittaa kerhon koulutuspäällikölle, ja saat unelmasi konkreettisesti eteenpäin!