Skip to content

Moottorilento harrastuksena

Moottorilento on harrastus, joka tarjoaa virikkeitä ja haasteita kokeneillekin harrastajalle ympäri vuoden. Lentäminen tarjoaa samalla mielenkiintoisen mahdollisuuden liikkumiseen ja elämyksiä täynnä olevaan matkailuun tyylikkäästi ja nopeasti. Päivä- tai viikonloppuvierailut Tallinaan, Saarenmaalle tai vaikkapa Riikaan onnistuvat helposti ja nopeasti lentokoneella sillä vesistöt eivät ole matkantekoa hidastamassa.

Lentäminen voi olla yksinkertaisimmillaan vain paikallislentoja lähtö- ja laskupaikan ollessa oma tuttu kotikenttä, tai esimerkiksi matkalento Malmilta johonkin kotimaan kohteeseen tai ulkomaille viroon tai Ruotsiin. Ei ole lainkaan tavatonta, että kerhon jäsenet lentävät itse esimerkiksi muualla Suomessa oleviin työtapaamisiin kerhon koneilla yhdistäen näin työn ja harrastuksen.

Vaikka lentämistä voikin harrastaa ympäri vuoden, kesä on tietenkin aina lentotapahtumien aikaa. Ilmailukerhot suhtautuvat vieraisiin avoimesti ja mm. erilaisia Fly-In -tapahtumia ja lentoralleja järjestetään etenkin kesäisin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Voit tutustua kerholaisten suorittamiin matkalentoihin tältä sivustolta löytyvästä matkalentokertomukset-osiosta.