Skip to content

Meluasioista

VORMinulle soitti henkilö Emäsalosta ja kertoi heidän tuntemasta meluongelmista Malmin koneiden johdosta. Tässä tiivistelmä valituksesta: “Koneet lentävät matalalla ja aiheuttavat harjoitusliikkeillään kovaa meteliä varsinkin saaren eteläkärjen asukkaille. Emäsalolaiset tuntevat joutuvansa  jatkuvasti asiasta huomauttamaan Malmilla toimivia lentokouluja. Eilen noin 18:00 aikaan on OH-CTL aiheutti harmia matalalla kovaäänisellä kurvailevalla lennollaan. Aikaisemmin OH-COX on nähty syöksymässä kohti taloja. Malmin ilmailukerho ei ole usein ollut meteliä aiheuttamassa mutta Patrian ja sen toisen koulun kanssa on jatkuvasti asiasta keskusteltu.”

Eli pyrkikää siirtämään harjoituslentoja eri paikkoihin sillä jatkuvasti samaan paikkaan sakkaus- yms. harjoituksia tekemään saapuva kone alkaa luonnollisesti ärsyttää. Tiedän, että Emäsalon eteläkärki on hyvä maamerkki jota kohti tulee automaattisesti lennettyä ja saarella olevaa VOR asemaa on mukava käydä kurkkaamassa, mutta siirtämällä lentoja aktiivisesti eri alueille emme turhaan aiheuta otsasuonten tykytyksiä lentomelun johdosta. Hyvä lähtökohta on, että matkalennolla oleva kone ei ärsytä sille se on selvästi matkalla jonnekin mutta jo se kolmas 360 saman maamerkin ympärillä saa maassa olijat automaattisesti seuraamaan konetta ja toiset jopa ärsyyntymään koneen aiheuttamasta melusta.

Marko Einamo

Aihe: Jäsenuutiset.