Skip to content

2+2=5?

LentopäiväkirjaNäyttää siltä, että lennon vaikein vaihe on lentopäiväkirjan täyttäminen, sillä vuoden vaihteen jälkeen kaikkien koneiden lentopäiväkirjoihin jokaiselle aukeamalle on tullut kokonaisaikaan laskuvirheitä – jopa useiden tuntien heittoja.

Onko aikaisemmin osattu laskea paremmin, tuskin, mutta elekronisen päiväkirjan käyttöönoton jälkeen kaikki virheet tulevat vääjäämättä esille. Mitään häpeäpaalua emme kuitenkaan aio julkaista – laskuvirheitä näyttää tulevan yhtä paljon sekä lupakirjalentäjille että oppilaille.

Päässälaskutaitoon ei saa pelkästään luottaa, vaan luvut on syytä vähintään laskea allekkain tai käyttää taskulaskinta.

Jos kokonaisajassa havaitaan virhe, se oikaistaan päiväkirjaan tekemällä uusi korjausrivi – eikä varsinkaan sotketa jälkikäteen vanhoja merkintöjä.

Kaikki lennot tulee kirjata koneen virallisen päiväkirjan lisäksi elektroniseen päiväkirjaan. Siihen on lähiaikoina tulossa uutena ominaisuutena sivunäkymä, jonka pitäisi näyttää samalta kuin virallinen matkapäiväkirja, jolloin valmiiksi lasketun kokonaisajan näkee sieltä suoraan – mutta tämä luonnollisesti edellyttää sitä, että jokainen lentäjä syöttää lentonsa välittömästi lennon jälkeen.

Eli lasketaan minuutilleen oikein!

Kalusto & laskutus

Aihe: Jäsenuutiset.