Skip to content

Lennonneuvontapalvelut “tehostuvat” Finavian lentoasemilla

06.07.2010

Finavia Oyj keskittää lennonneuvontapalveluitansa Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsevalle Lennonneuvontapalvelut -yksikölle. Keskittäminen koskee Jyväskylän, Kuopion, Rovaniemen, Tampere-Pirkkalan, Oulun, Porin, Vaasan ja Turun lentoasemia sekä Suomen aluelennonjohtoa Tampereella.

Keskittämisen tarkoituksena on yhdenmukaistaa lennonneuvonnan palveluntarjontaa Suomessa sekä taata asiakkaille ympärivuorokautinen lennonneuvontapalvelu yhdestä toimipisteestä. Keskittämiseen liittyy elektronisen lentosuunnitelmajärjestelmän (eFPL) lanseeraaminen asiakkaille sekä sääautomaatiojärjestelmän käyttöönotto keskittämiseen liittyvillä lentoasemilla.

Helsinki-Vantaalla sijaitseva lennonneuvonta palvelee asiakkaitaan, eli lentoyhtiöitä ja lentäjiä, 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Lennonneuvonta tarjoaa asiakkaille lennon valmisteluun tarvittavan materiaalin, kuten tietoja lentosäästä ja reittitiedotteita eli bulletineja. Lisäksi yksikkö vastaanottaa ja tarkistaa lentosuunnitelmia ja välittää ne eteenpäin sähköisiin verkkoihin.

Soitin ja varmistin että alla oleva numero kannattaa laittaa jo nyt omaan kännykkään. Samalla kyselin eFPL aikataulusta, josta aikataulua ei ole… (Sami L)

H24

Finavia
FPC
p. (09) 8277 3314
fax. (09) 8277 3096
fpc@finavia.fi

Aihe: Jäsenuutiset.