Skip to content

Tarkkuutta ilmatilarajojen noudattamiseen

Helsinki

MIK koneille on viimeisen viikon aikana tapahtunut ainakin 4 tilannetta, jossa meidän kone CTL ja COX on ollut Helsinki-Vantaan alueella.

Ensimmäinen näistä tapahtumista on kaikkein tiukin ja siinä CTL sekä Airbussin etäisyys on lähimmillään 200 ft korkeus ja 1,2 mailin sivussa . On todennäköistä, että tästä tullaan tekemään tutkinta onnettomuustutkinnan toimesta.

Muista tullaan tarvittaessa tekemään vaaratilanneraportti GEN M1-4 raportti. Muistakaa myös pistää kopio noista vaaratilanne raporteista kerhon hallitukselle jotta tilanteita pystytään seuraamaan.

Nyt sitten kaikki pilotit erityinen tarkkaavaisuus päälle, jotta saadaan nämä tapaukset loppumaan tähän. Tarkkailkaa missä lennätte ja tietysti millä korkeudella, erityisesti kun torni on kiinni tulee olla tarkka korkeuden kanssa. Jokaisen kannattaa tutustua tähän Helsingin lähialueen karttaan, joka myös kerholta löytyy.

https://ais.fi/files/AIS/ilmailutiedotus/vfr.jpg

Hyviä lentoja kaikille !

Hallitus

Aihe: Jäsenuutiset, Uutiset.