Skip to content

PPL-teoriat pienryhmässä – nyt!

Nyt on aika toimia jos harkitset lentolupakirjan hankkimista.

Yksityislentäjän lupakirjaan tähtäävä teoriakurssi on mahdollista suorittaa pienryhmässä syksyn-talven mittaan. Jo 2-3 oppilasta riittää että ryhmä voidaan muodostaa. Aloitus olisi mahdollisimman pian – tarkempi aikataulu sovitaan opettajan ja ryhmän kesken.

Tiedustelut/ilmoittautumiset sähköpostitse koulutus–ät–mik.fi.

Lisätietoja antaa myös lennonopettaja Jouko Paananen, puh. 040-592 9196

Teoriapienryhmiä muodostetaan muodostetaan kysynnän mukaan. Hintaan vaikuttaa ryhmän koko, teoriaosuuden kustannus on n. 2000 euron kieppeillä. Aikataulusta sovitaan suoraan opettajan/opettajien kanssa.

Teoriakurssi on varsin vaativa projekti – reilut 100h oppitunteja, yhdeksän oppiainetta (ilmailumääräykset, lentokoneen yleistuntemus, suoritusarvot ja lennonsuunnittelu, ihmisen suorituskyky ja rajoitukset, sääoppi, lentosuunnistus, lentotoiminta, lennonteoria, ja radiopuhelinliikenne), yhteensä vähintään sata tuntia oppitunteja. Kustakin aineesta pidetään monivalintakoe, jonka kysymyksistä 75% on oltava oikein vastattu. Nämä suoritettuasi saat teoriatodistuksen ja sinut voidaan ilmoittaa Trafi/ilmailun teoriakokeisiin (ns. “laitoksen koe”).

Ilmailuharrastus alkaa kuitenkin ilmailulääkärin vastaanotolta – ikävien yllätysten välttämiseksi on suositeltavaa hankkia lääketieteellinen kelpoisuustodistus (“medikaali”) ennen teoriakurssille ilmoittautumista.

Lentovaiheen aloittaminen edellyttävää voimassaolevaa medikaalia ja oppilaslupakirjaa. Oppilaslupakirja haetaan kerhon kautta. Lentovaiheeseen (minimi 45 tuntia) kuluu tavallisesti aikaa noin puoli vuotta.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset sähköpostitse koulutus ät mik piste fi.

Aihe: Uutiset.