Skip to content

Koneiden talvikäytöstä

Kerhohuoneella lauantaina kahvitellut kerho poppoo otti kalustomestarin aloitteesta itseään niskasta kiinni ja siirsivät OH-COX:n sisään halliin sulamaan. Samassa yhteydessä korjattiin myös moottoritilan lämppäri toimivaksi. Eli kone on nyt sulateltu lentokuntoon. Ahkerimmat tekivät vielä OH-COX ja OH-CTL parkkipaikan lumityöt, joten kyllä taas kelpaa lennellä.

Jos havaitset jäätyneen kerhomme koneen platalla, niin tosiasia on, että se ei itsestään sula. Seuraavia lentäjiä ajatellen voi koneen siirtää halliin sulamaan ja mahdollisesti hallissa olevan koneen sulattelun ajaksi ulos. Pikasulatuksen voi tehdä hallista löytyvällä paloletkulla laskemalla koneen päälle lämmintä vettä. Vesipesun jälkeen kone kuivaa tunnissa, jos sen pesun jälkeen pyyhkii säämiskällä tai kerhohuoneelta löytyvällä lastalla. Kaikki välineet löytyvät kerhohuoneelta.

Lisää talvella  huomioitavia asioita löytyy kerhon talvilento-ohjeesta. Huomatkaa, että kenttä on lumen valtaama, ja plattalla on erittäin liukasta: jyrättyä lunta, jonka päälle on uutta lunta. Paikoitellen lumen alla on jäätä.

Kalusto


Aihe: Jäsenuutiset, Kalusto.