Skip to content

Simulaattorit lensivät ja kehittyivät vuonna 2010

OH-TWN simulaattorin keskikonsolin ja autopilotin suunnittelupiirrustuksia

Malmin ilmailukerhon simutiimilla on ollut loistokas vuosi takana. Simulaattoritoiminta on pysynyt erittäin aktiivisena, uusia harrastajia on tullut mukaan sekä vanhojakin jäseniä on saatu taas aktivoitua. Ensimmäistä kertaa saimme myös tarkan lentotuntikertymän koko vuoden ajalta OH-SIM:n lentotunneista. 400 h tiimakertymä on erittäin hyvä saavutus, kun ottaa vielä huomioon, että simulaattorilla oli muutama pitempikin huoltotauko!

Vuoden merkittävimmät tapahtumat simulaattorien osalta pähkinänkuoressa:

OH-SIM

 • Merkittävin uudistus on tietenkin kesän aikana hankittu täysin uusi tietokone. Samassa rytäkässä vaihdoimme FSX-lentosimulaattoriin ja simulaattoritietokoneen lisäksi järjestelmään kytkettiin SIM-APU -tietokone, joka vastaa muutaman apuohjelman ja lennonseurantanäytön ajamisesta.
 • Simulaattorista on korjailtu lukuisia pieniä ja muutamia isompiakin vikoja. Esimerkiksi mittaristo on saanut uusia varaosia, ohjainpotentiometrejä on vaihdettu ja mm. äänijärjestelmä on uusittu kokonaan uudella vahvistimella ja kaiuttimilla.
 • Kaikenkaikkiaan OH-SIM on nyt varsin toimiva paketti, joka vieläpä käynnistyy ällistyttävän nopeasti SSD-kovalevyn myötä.

OH-TWN

 • Vasta syksyn aikana kerholle ilmaantunut Baron 58 -simulaattori OH-TWN on ollut koko loppuvuoden tiiviin kehityksen ja rakentelun kohteena.
 • Loppuvuodesta on saatu aikaan mm.
  • Varoitusvalopaneeli
  • Transponderi
  • Radiokorkeusmittari
  • IVAO-verkkolento-ohjelmat
  • Vikageneraattori
  • Kitkakertoimen mallinnus
 • Seuraavia projekteja ovat keskikonsolin rakennus, autopilotti ja opettajan paneeli.

Pysy ajantasalla kerhon simulaattoritoiminnasta saapumalla kerholle keskiviikkoiltaisin tai lauantaipäivisin. Vaihtoehtoisesti voit myös seurata simulaattoritiimin blogia ja fanittamalla Facebook-ryhmää!

Aihe: Simulaattori, Uutiset.