Skip to content

Kalusto-ongelmia

Viimeaikoina on ollutkin hieman vastatuulta kalustorintamalla ja kaluston “sairaslistalla” on tällä hetkellä hieman tunkua. Kerhon kalustovastaavat taistelevat parhaansa pitääkseen kaluston lentokelpoisena ja toivoa sopii, että kun kun tämän hetkiset viat saadaan korjattua niin edessä olisi vähän rauhallisempi jakso.

Tässä hieman sairaslistaa.

CTL:

CTL ei jostain syystä lähtenyt käyntiin Lauantaina lukuisista käynnistys yrityksistä huolimatta. Mekaanikko katsoo konetta nyt alkuviikosta. Sanoin huomasimme CTL:n ovenlukon kadonneen taas ovesta. Lukkohan uusittiin 2-3 viikoa sitten joten kauaa emme saaneet nauttia lukittavasta ovesta. Onneksi tuo lukko ei ole este lentämiselle. Hyllyssä odottaa uusi hyrräkompassi, joka vaihdetaan paikalleen seuraavassa huollossa vanhan hieman ryömintään taipuvaisen tilalle. Huomasin myös takakontin oven tiivisteen hieman repsotavan joten sekin pitäisi korjata ennen syys sateita.

COX:

Viimeviikon loppupuolella COX:n startti moottorin kiinnikkeet murtuivat. Uusi startti on jo saatu Malmilla ja se saadaan kiinnitettyä nyt alkuviikosta Joenservicen toimesta. COX:iin on myös tulossa piakkoin normaali 50h huolto. Muita vikoja ei ole tiedossa.

SRH:

SRH kärsii vilkkuvista radiopaneeleista, joten yrittäkää käyttää mahdollisesti kakkos radiota jos ykkösradion näyttö on luku kelvoton. Molempiin radioihin on tilattu uudet näytöt, jotka pitäisi saapua viikon sisällä. Tänään löytyi SRH:n potkurista kunnon klommo. Mekaanikot ovat sen tänään tarkastaneet ja antaneet koneelle lentoluvan. Klommoa tulee kuitenkin tarkkailla joten porkurin tarkastukseen tulee kiinnittää nyt erityista huomiota. Tämän lisäksi SRH:n peräkoukku on kadonnut sekä beacon valo on pimentynyt,  joten pientä laitettavaa on löytyy SRH:ssakin.

Kaikesta huolimatta näyttää siltä, että kalustollemme kertyy mukavasti lentotunteja tänäkin vuonna. Laittakaan rohkeasti jatkossakin mailiä osoitteeseen kalusto@mik.fi jos huomaatte koneissa vikoja niin saadaan niitä nopeasti korjattua.  Pyrimme hoitamaan korjaukset niin pikaisesti kuin se suinkin on mahdollista. Laitoin joitain vauriokuvia mik kuva gallerian puolelle jos kiinnostaa katsoa kuvia isommassa formaatissa.

Kalusto-team

Aihe: Jäsenuutiset, Kalusto.