Skip to content

Syksyn yksityislentäjän teoriakurssi TÄYNNÄ!

Malmin ilmailukerho ry. (MIK) järjestää yksityislentäjän lupakirjaan tähtäävän teoriakurssin yhteistyössä Polyteknikkojen ilmailukerhon (PIK) ja Finnairin lentokerhon (FLK) kanssa. Teoriakurssi alkaa lokakuun puolivälissä ja kestää arviolta maalis-huhtikuun vaihteeseen. Kurssi viedään tiivisti läpi siten, että todistukset voidaan kirjoittaa viimeistään maaliskuun puolivälissä, mikäli poissaoloja ei ole ja kaikki kokeet on suoritettu.

Kurssi tulee olemaan tiistai- ja torstai-iltaisin klo 18-21 ja sunnuntaisin klo 9-15. Tämä on perusrunko, huomioimme yleiset juhla- ja pyhäpäivät, lisäksi pidetään parin-kolmen viikon joulutauko.

Tarkempi lukujärjestys selviää vasta lokakuun alussa. Aikataulu- ja lukujärjestysmuutokset (lähinnä oppituntien peruutukset ja siirtäminen toiselle päivälle aikataulurungon puitteissa) ovat todennäköisiä.

Kurssi on JAR-FCL yksityislentäjän teoriakoulutusohjelman mukainen sisältäen reilut 100 tuntia opetusta ja yhdeksän oppainetta

  • Ilmailun säädökset
  • Lentokoneen yleistuntemus
  • Suoritusarvot ja lennonsuunnittelu
  • Ihmisen suorituskyky ja rajoitukset
  • Sääoppi
  • Lentosuunnistus
  • Lentotoiminta
  • Lennonteoria
  • Radiopuhelinliikenne

Lisäksi kurssin puitteissa opiskellaan yölentoteoriat.

Poissaolojen korvaaminen on iso ongelma, siksi toivomme että pystyt priorisoimaan kurssin siten, että poissaoloja ei tule lainkaan. Läsnäolovelvoite 100%. Mahdollisen rästiopetuksen kustannuksista kurssilaiset vastaavat itse, ja sopivat siitä suoraan opettajien kanssa. Kurssi on varsin tuhti paketti, jonka menestyksellinen suorittaminen edellyttää myös itsenäistä asiaan paneutumista.

Kustakin oppiaineesta pidetään monivalintatehtävistä koostuva tasokoe, jonka vastauksista 75% tulee olla oikein.

ILMOITTAUTUMINEN

MIK:in osallitusjakiintiö on tällä hetkellä (27.8.) täynnä, mutta jonotuslistalta saattaa päästää mukaan, jos tulee poisjääntejä.

Kurssille osallistuminen MIK:n kiintiössä edellyttää MIK:n jäsenyyttä.

Lähetä ensin sähköpostia osoitteeseen koulutus ät mik.fi otsikoksi “Syksyn teoriakurssi”. Lähetämme paluupostissa lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet.

Jos olet oikeutettu PIK:n tai FLK:n jäsenyyteen tai jos olet jo näiden kerhojen jäsen niin ilmoittaudu kurssille oman kerhosi kautta!

MAKSUT

Teoriaosuuden kurssimaksu on 750€, josta 250€ laskutetaan ennen kurssin alkua. Jos joudut keskeyttämään kurssin tätä ensimmäistä erää ei palauteta.

Kurssimaksu sisältää opetuksen lisäksi kurssilla jaettavan oppimateriaalin (mm. kirjat, plotteri, ilmailulaskin eli kakkara, Helsinki West -karttalehti).

ILMAILULÄÄKÄRI

Suosittelemme ilmailulääkärillä käymistä ennen kurssille ilmoittautumista ikävien yllätysten välttämiseksi.
http://www.ilmailuhallinto.fi/ilmailulaakarien_yhteystiedot

Aihe: Uutiset.