Skip to content

Talven lentokelit avautuivat lauantaina

Lauantain kerhopäivä kasasi uudempia ja vanhempia kerholaisia paikalle. Kova korkeapaine (QNH 1050!)  pisti pilotit ruuvaamaan lennonlähdössä korkeusmittarin kalibroinnin aivan asteikon toiseen laitaan. Viikkojen matalapaineet sateiden ja matalan pilven muodossa on nyt pyyhkäisty sivuun ja vallitsee mitä parhain lentokeli. Nyt kaikki avaamaan vuoden 2012 lentokautta, toivottavasti viikolla saadaan lisää kalustoa rivistöön.OH-COX-lentäjille tiedoksi, että jos kytkette moottorin sähkölämmityksen päälle välittömästi lennon jälkeen parkkipaikkaan saavuttuanne, on havaittu että lämmittimen lämpölaukaisin saattaa laueta kuuman moottorin vaikutuksesta. Eli tehkää lennonjälkeiset toimenpiteet rauhassa ja kytkekää sähköt päälle vasta viimeiseksi koneelta poistuessanne. Kannattaa varmistua että lämmitin jää hurisemaan. Lauennut lämpölaukaisin kuitataan kytkemällä lämppäristä sähköt pois ja uudelleen päälle.

Aihe: Kalusto.