Skip to content

Vuoden 2011 lentotilastot valmistuneet

Lentokoneiden omistajat saavat vuosittain lähettää käyttötuntitietoja viranomaisille, jotka laativat omia tilastojaan materiaalista. Luvut saatiin kerhossamme tänä vuonna ennätyksellisen helposti kasaan, sillä MIK tietohallinnon toteuttama elektroninen lentokirjausohjelmisto on ollut koko vuoden käytössä. Tässä hieman statistiikkatietoa niille joita luvut kiinnostavat:

Kerhossa lennettiin yhteensä 1601 lentosuoritusta joista muodostui kaiken kaikkiaan 1250 lentotuntia.  Laskuja tehtiin yhteensä 3859 kpl. Korkea nousujen ja laskeutumisten määrä (2,4 laskua/lento) selittyy lukuisilla koulutus- ja harjoituslennoilla. Keskimääräinen lennon kesto oli 46 minuuttia.

Kerhomme 1250 lentotuntia jakaantuivat karkeasti jaettuna seuraavasti:

Harjoituslentoja 21%
Koululentoja 40%
Matkalentoja 30 %

Loput lennot koostuvat mm.  SAR-lennoista, taitolentoharjoituksista , tarkastuslento- sekä yölentosuorituksista.

Tässä vielä lentotunnit jaettuna koneittain.

Tulkoon vuodesta 2012 myös runsas lentoinen vuosi !

MIK Kalusto

Aihe: Kalusto.